Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

080419-25 Espoo TOP 20 konsertti tulossa

Espoolaisten mielenmaisemat
paljastuvat Espoo TOP20 konsertissa

Espoon 550-juhlavuoden yksi hauskimmista tapahtumista on ovella. Huhtikuun lopulla kuullaan kahdessa Espoo TOP20 konsertissa miten Suomen eturivin artistit tulkitsevat musiikkia, joka kuvaa espoolaisten muistoja ja maisemia kotikaupungistaan.

Syksyllä tehdyn kyselyn perustella ehdotuksia tuli satakunta. Niiden perustella on helppo päätellä, että espoolaiset rakastavat kotikaupunkiaan, ovat niittyjen, kukkien ja meren ystäviä. Joukkoon mahtui tosin melkoista kritiikkiäkin, myös autot, urheilu ja tavallinen arki nousivat esille ja joidenkin kappaleiden nähtiin kuvaavan jopa kunnallispolitiikkaa.

Konsertit kuullaan Sellosalissa la 19.4. klo 18 ja AprilJazzien festivaaliteltassa pe 25.4. klo 19. Espoolaistunnelmien tulkkeina ovat Maarit, Mira Luoti, espoolaiset Jorma Kääriäinen ja Tuomari Nurmio sekä Eero Raittinen. Musiikin uusista sovituksista vastaavat Juha Tikka ja Olli Haavisto ja heidän bändissään soittavat myös Jarmo Saari, Pekka Gröhn ja Janne Haavisto. Illan juontaa Heikki Paasonen.
Elina Hatakka