Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(5): Kansanedustajien palkat

Kansanedustajien palkkojen ja eläkkeitten reilut korotukset ovat herättäneet laajaa keskustelua ja monet ovat pitäneet niitä ylimitoitettuina. Kansanedustajien avustajat ovat merkinneet, varsinkin vaalivuosina, sitä, että uusien yrittäjien on entistä vaikeampaa päästä sisään. Mutta puoluetuet ovat mielestäni eri juttu.

Puoluetukien tarkoituksena on auttaa poliittisia puolueita niitten tehtävässä demokratian toteutumiseksi maassa, ovathan rekisteröidyt puolueet lainkin tunnustamia toimijoita. Toinen näkökohta on estää se, että puolueet olisivat täysin liike-elämän ja muiden rahoittajien armoilla. Esim.70-luvun Espoossa rakentajat vaikuttivat vahvasti kaikkien merkittävien puolueitten linjauksiin kavoituksessa ym. Ja sen takia Espoosta puhuttiinkin " politiikan villinä läntenä." Puoluetuet lisäävät myös puolueitten yhteisöllistä luonnetta, jolla on merkityksensä kovin kalliitten vaalikampanjoitten aikakaudella.
Minusta ruusujen jakaminen esim.demarien toritilaisuuksissa on sympaattista toimintaa.

Mutta ei näitten tukiasioitten takia kenenkään pidä äänestämättä jättää missään vaaleissa. Se on hämärävoimien tukemista.
Erkki Hatakka