Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Espoon talous

Pekka Juntunen writes:
Nyt kesän kynnyksellä kaupunki joutuu säästökuurille,on  puoli vuotta aikaa löytää hyviä säästökohteita. Itse olen sillä kannalla, että säästöjä pitää alkaa nyt suunnitella seuraavia kolmea vuotta varten. Tänä vuonna voidaan vain joustaa, eli lykätä investointeja, pistää uusia projekteja ja suunnittelua jäihin ja keskittyä kaupungin lakisääteisten asioiden hoitoon. Juustohöylää näköjään vastusteaan ja kukaan ei ole ehdottanut julkisesti palkkojen jääödyttämistä tai laskua.
Pekka Juntunen

Toivottavasti keskusta ei pidä kaupungin henkilöstön palkkojen jäädyttämistä tai laskua kuitenkaan mahdollisena. Eikö työreformin eräisiin ajatuksiin kuulunut mahdollisuus siihen työnantajakohtaisesti. Tuollaiset kuviot eivät käy nykyisten lakien, työehtosopimusten ja hallitusohjelman kolmikantayhteistyön vallitessa.

Espoon taloudessa alkaa tulla ajankohtaiseksi veroäyrin nosto puolella tai peräti yhdellä prosenttiyksiköllä, sillä peruspalvelujen leikkaukset ovat jo nyt sietämättömiä niiden kansalaisten osalta, joilla ei ole varaa ostaa niitä kalliimmalla yksityiseltä sektorilta.

Jukka Kivi