Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(4): Keskustalaisia pääministeriehdokka

Pääministeristä päättää eduskunta. Hallituspuolueissa  ja niiden eduskuntaryhmissä syntyneen aiesoipimuksen mukaan nykyinen hallituspohja jatkaa keväällä sovitun hallitusohjelman toteuttamista keskustapuolueen esittämän pääministerin johdolla. Toisin sanoen pääministerillä tulee olla muiden hallituspuolueiden tuki eduskuntaenemmistön saavuttamiseksi. Tästä syystä Esko Aholla ei ole mahdollisuuksia, vielä vähemmän Väyrysellä.

Keskustan pääministeriehdokkaan tulee täyttää pääministeriltä vaadittavien moninaisten taito- ja moraallivaatimusten ohella erityisesti Eu-asioiden hoidon korkeat vaatimukset. Kun seulonta tapahtuu näiden vaatimusten mukaan vain keskustan varapuheenjohtaja Vanhanen tulee kysymykseen. Täytyy toivoa, että hän tulee olemaan keskustalaisia edeltäjiään parempi. Vanhanen oli aikoinaan Espoon valtuustossa, jolloin hän antoi rehdin kuvan. Myöhemminkään hän ei ole jäänyt kiinni ketkuilusta. Onko Vanhanen se Messias, jonka hallituskausi jätää historiaan lausuman "kepu pettää aina",  jää nähtäväksi.

Suomen demokratia tarvitsee todella avoimuutta. Tämän turvana on valpas media, jolle kiitokset aktiivsesta valvonnasta tässä asiassa. Puolueista SDP osoittautui myös demokratian jämäkäksi puolustajaksi, joka sai myös keskustapuolueen järkiintymään.