Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Jäätteenmäen ja Mannisen firma käyntiin t

Jäätteenmäen ja Mannisen firma käyntiin tänään

Oikeudenkäynti poiki mainion liikeidean. Kesfax käynnistyy tänään.
Seppo Peltoniemi
Uutispäivä Demari

Menneet menneinä. Entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen (kesk.) ja entisen presidentin neuvonantajan Martti Mannisen (kesk.) yhteinen  yritys Kesfax käynnistyy tänään.

Uutispäivä Demarille kerrotaan, että Jäätteenmäki ja Manninen aikovat  yhteisellä firmallaan hyödyntää sitä julkisuutta, mitä oikeudenkäynti heille toi. Kesfax keskittyy liikeperiaatteittensa mukaisesti "telekopioviestinnän konsultointiin yrityksille ja julkisyhteisöille".

Kansanedustaja Anneli Jäätteenmäkeä vastaan nostetut syytteet Irak-vuoto -oikeudenkäynnissä hylättiin maaliskuun puolivälissä Helsingin  käräjäoikeudessa. Jäätteenmäkeä syytettiin yllytyksestä tai avunannosta  virkasalaisuuden rikkomiseen. Presidentin entinen neuvonantaja Martti Manninen tuomittiin maksamaan 3 600 euron sakot virkasalaisuuden rikkomisesta. Käräjäoikeus piti kokeneen virkamiehen toimia erityisen moitittavana.

Yhteydenotto Yhdysvalloista

Oikeus on puhunut. Jäätteenmäki ja Manninen ovat vapaita ihmisiä yrittäjiksi. Tänään toimintansa aloittavan yrityksen alkutaivalta helpottaa se, että omaa pääomaa Kesfax ei tarvitse lainkaan, sillä se on osa yhdysvaltalaista telekopioviestintään keskittynyttä First of April -ketjua. Monikansallisen yrityksen pääjohtajana toimii irakilaissyntyinen miljardööri Hussein El-Tigrit.

Uutispäivä Demarin saamien tietojen mukaan aloitteentekijä Kesfax -yritykselle oli nimenomaan Hussein El-Tigrit, joka välikäsien kautta oli kuullut Suomen ex-pääministerin joutumisesta oikeuteen. Yhdysvaltalainen miljardööri otti välittömästi yhteyttä Suomeen.
- En ollut yhteydenottoa pyytänyt, ja se tuli minulle täydellisenä yllätyksenä, kertoi entinen pääministeri jo viime viikolla arvovaltaiselle saksalaislehdelle Zum Beisbielille.

Lähde: Uutispäivä Demari 1.4.2004