Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(4): Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/Hyssälä

Rauhaisan Joulun toivotus kaikille,

toivotaan tosiaan Veikko, että tuleva vuosi tuo tullessaan myönteisiä asioita ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Olet ehdottoman oikeassa siinä, että varhaisen vaiheen puuttuminen on tärkeää. On surullista, jos tausta on tosiaan niin kuin kerrot - valmistautumisaikaa olisi ollut mutta sitä ei ole käytetty oikein.

Silti en ymmärrä kuinka Soininvaara saattaa sanoa että noin tärkeässä asiassa "tieto ei kulje vanhan ja uuden ministerin välillä"? Eikö heillä ole keskusteluyhteyttä vai eikö ministereiden perehdytysohjelma toimi? Tai ehkä kyseessä oli vain "heitto" jolla ei ole todellista pohjaa.

Hyviksi todettujen hoitokäytäntöjen levittämiseen tulee joka tapauksessa mielestäni sijoittaa tulevaisuudessa nykyistä enemmän voimavaroja - sekä kunnallisella että valtiollisella tasolla. Sosiaali- ja terveysministeriö saisi uusien hankkeiden aloittamisen sijaan tukea nyt voimakkaammin tälläistä toimintaa pari vuotta. Kunnilta on inhimillistä jättää asiat "viime tippaan" sillä muutosvastarintakin saattaa olla kovin suurta kuntien sisällä. Armeliaisuutta tarvittaisi puolin ja toisin.

Lämpimin ja joulutunnelmaisin terveisin,
Helena Pahkajärvi