Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Tappajan katse?

Tuula Hölttä writes:
Olen sitä mieltä, ettei todellista demokratiaa ole ilman todellista oppositiota. Oppositio huomaa epäkohdat, joita yhteiskunnan sosiaaliseen kenttään välttämättä syntyy olosuhteiden muuttumisen myötä. Valtaa pitävät eivät näitä ”säröjä” halua nähdä, koska heille on tärkeää todistaa sekä itselleen että kaikille muillekin oman vallankäyttötaitonsa erinomaisuus.

Luin vaalien jälkeen ”tässä nyt nimeltä mainitsemattomasta” päijät-hämäläisestä sanomalehdestä Kokoomuksen johtohahmojen parissa tehdystä ”politiikkakyselystä”. Joku tutkimukseen osallistuneista oli ollut hyvillään Kokoomuksen politiikan terävöitymisestä ja siitä, että2782003_60257_0.png ”Ville Itälän silmiin on ilmestynyt tappajan katse.” Asia nauratti, kun ei voinut millään kuvitella, miten niin kiltin näköisen ihmisen silmissä voisi olla moinen katse. Tekee mieli kysyä Kokoomuksen edustajilta, mitä muuta konkreettista ja ruohonjuuritasolla kansalaisten arkipäivässä näkyvää Kokoomuksen oppositiopolitiikka tarkoittaa, kuin puheenjohtajan uutta ilmettä?

Kyllähän kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä pari päivää sitten kertoi julki käsityksensä, että Matti Vanhasen keskustan, sosialidemokraattien ja RKP:n hallitus pyrkii holhoamaan ihmisiä uusilla säädöksillä. Sitä voi itse kukin arvioida onko yleisen järjestyksen ja turvallisuuden, hyvinvointiyhteiskunnan, terveyden vaaliminen ja harmaan talouden torjuminen holhoamista vai turvaamista.

Jukka Kivi