Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Onko omaa politiikkaa?

Mauno Strandén writes:
Itälän Villellä ei nyt mene oikein hyvin omasta mielestäänkään. Jos viitsisi katsella niinkin vanhoja asioita, kuin 2003 vaailtenttejä, niin huomaisiko hän, kuinka hypnoottisesti hän puhuu jonkun muun pussiin, kuin olisi itsekin KO puolueen jäsen.
Liekkö kaikki samalla linjalla? Selväähän siitä ei ota "Erkkikään"?
Entinen telakkapomo olisi erinomainen johtaja, hänellähän on ollut elämässä todellistakin vastuuta, myös työllistämisvastuuta. Proileripolitikoilla poliittinen vastuu lienee aika häilyvä käsite.  Palkannostonhan piti parantaa kansanedustajien laatua, mutta missä se näkyy?

Kokoomuksen asioita seuraan vain tiedotusvälineistä. Käsittääkseni puheenjohtaja Ville Itälä on saanut haastajan Martin Saarikankaasta. Puolueelle on hyvä, että ehdokkaita on useita. Saarikangas haluaa takaisin kunniaan kokoomuksen perinteiset arvot "koti, uskonto ja isänmaa", kun taas hänen mukaansa Itälä pyrkii yietoisesti pehmoilemaan sosiaaliasioissa ja ympäristöasioissa. Ainakin vaikuttaa siltä, että ehdokkaiden linjaerot ovat selkeät.

Toinen asia on Helsinki vastaan muu maa, mikä tuli esiin eduskuntaryhmän puheenjohtajan vaalissa. Siinä Helsinki piti pintansa. En tosin tiedä, missä määrin henkilövaalissa oli kyse henkilöiden suhteista ja näkemyseroista. Joku kokoomuslainen voisi ehkä kommentoida, miten todellisuudessa menee.

Jukka Kivi