Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Jyrki Katainen valittiin puheenjohtaj

Jukka Kivi kirjoittaa:
Jyrki Katainen on kansanedustaja ja vasta 32-vuotias. Hän on näköjään selkeä puhuja ja nauttii melko laajaa kannatusta. Jotkut vastaehdokkaat pitävät häntä riskinä puolueelle lähinnä kokemattomuutensa vuoksi.

Menneiden vuosien laskelmoivan ja kyynisen puoluepolitikoinnin jälkeen on toivonut Jyrki Kataisen kaltaisten nuorten esiintuloa. Hänellä tuntuu olevan muiden ikäluokkansa nuorten tavoin upea arvomaailma ja myös halu viedä nämä arvot käytäntöön. Kokemattomuus viime vuosikymmeninä Suomessa harjoitetusta politiikasta on tuskin mikään rasite, ehkä pikemminkin päinvastoin. Olen tästä asiasta samaa mieltä kuin Eero Paloheimo: ”Poliittinen kokemattomuus tarkoittaa, ettei osaa kieroilla riittävästi, sanoo jotain pelkän puhumisen asemesta, ei ymmärrä politiikan toimittajien ylivertaista asemaa, pitää tyhmänylpeästi kiinni puheistaan ja käyttäytyy muutenkin kuin tavallinen kunniallinen ihminen.” (Talous*Sanomat  45/2004, Mitä vikaa Ville Itälässä on?)

Jyrki Kataisen nousu puolueensa puheenjohtajaksi tuntui raikkaalta tuulenviriltä ummehtuneeksi käyneessä puoluepolitiikassa ja sai ainakin pikkuisen uskomaan, että poliittisessa kulttuurissakin saattaa olla näkyvissä jotakin valoa tunnelin päässä. Paljon onnea Jyrkille.