Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(5): Jyrki Katainen valittiin puheenjoh

Jukka Kivi kirjoittaa:
Tuula Hölttä writes:
Olen itse ollut myös sitä mieltä, että kristinuskon olisi hyvä näkyä perustuslaissa. Kristinuskon sanoman pohjalta meissä on (minun käsitykseni mukaan) syntynyt ainakin jonkinlainen pyrkimys ”rakastaa lähimmäistämme kuten itseämme” ja ”tehdä toisille se, minkä toivomme itsellemme tehtävän”. Tämän pyrkimyksen tuloksia ovat mielestäni mm. YK, yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus ja lasten oikeuksien sopimus, jotka tähtäävät todellisen, oikeudenmukaisen tasa-arvon toteutumiseen koko ihmiskunnassa.

Epäilen vahvasti, että mainitsemasi YK:n peruskirja, yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus ja lasten oikeuksien sopimus eivät sisällä sanaakaan kristinuskosta. Myös Suomen perustuslaissa kunnioitetaan kansalaisten uskonnollista vakaumusta.

En väittänytkään, että em. asiakirjat sisältäisivät sanan "kristinusko". Ne ovat syntyneet kristilliseltä perustalta ja ovat laadullisesti Raamatun Uuden testamentin keskeisen sanoman mukaisia. Tämä sanoma kehottaa meitä kaikkia rakastamaan toinen toisiamme ja olemaan tekemättä toisillemme sellaista, mitä emme toivoisi itsellemmekään tapahtuvan.  Kristillisyys pitää näin ollen sisällään myös suvaitsevaisuuden eli ajatuksen siitä, että kun ihminen elää, niin hän antaa myös toisten elää. Kristillisyys kuuluu (mielestäni) meidän "arvojemme maailmaan".