Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(9): Jyrki Katainen valittiin puheenjoh

Myös minun mielestä Vuorisaarna sisältää ne perusarvot, joita pidän keskeisinä. Laupeus, solidaarisuus ja
suvaitsevaisuus kuuluvat niihin.

Katainen puhui samassa puheessaan suvaitsevaisuudesta, mutta samaan hengenvetoon hän esitti Euroopan Unionin ainoaksi perustuslailliseksi uskonnoksi kristinuskoa. Juutalaiset ja muhamettilaiset taisivat todella pelästyä tai ainakin hämmästyä.

Erkki Hatakan mainitsemien miljoonien muhamettilaisten lisäksi Hitlerin toiminnasta huolimatta EU:n alueella asuu myös vielä noin 4 miljoonaa mooseksenuskon juutalaista. Kuten tunnettua myös Suomessa on näin uskovia ihmisiä n. 1500. Kristinuskoa he eivät tunnusta.

Kataisen linja sisäpolitiikan kysymyksissä näyttää todellakin oikeistolaiselta. Selvää yhtäläisyyttä Esko Ahon ajattelun kanssa. Kataisen esityksestä valittu puoluesihteeri tuo kovenevan oikeistolaistumisen myös avoimesti  esille.
Kokoomus on uudella linjavalinnallaan selvästi irtautumassa hyvinvointiyhteiskuntamallistamme ja hakeutumassa EU:n konservatiivien valitsemalle tielle.  Kunnallisten palvelujen yksityistäminen näyttää olevan myös nyt kokoomuksen päätavoitteita. Ei ihme, että myös sairaanhoidon hoidon tasa - arvoisesta saatavuudesta ja hoidon laadusta huolta kantaneen TEHYN  puheenjohtaja Jaana Laitinen - Pesola luopui tässä tilanteessa kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta. Mahdotontahan hänelle olisi ollut toimiminen näin erilaisia käsityksiä edustavissa järjestöissä johtotehtävissä. Eiköhän tuo pelkkä  jäsenyyskin jo ole aika tuskallista. Ainakin näin sivusta seuraajasta tuo näyttää ongelmalliselta.

Ihmisarvon ensisijaisuus ja tasa-arvo sen kaikissa muodoissa ovat mielestäni arvoista tärkeimmät. En halua vähääkään puolustella näitä arvoja loukkaavia puolueita tai puoluejohtajia.
Terveisin Veikko Simpanen