Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Fwd: Re: Jäätteenmäki jättää keskustan pu

Jäätteenmäen epäonnistuminen oli henkilökohtainen prosessi. Epäonnistuminen ei ollut hallituksen, hallituspuolueiden eikä naissukupuolen toiminnasta johtuvaa. Suomalaisen demokratian ja perustuslain vahvuutta osoittaa uuden pääministerin ja uuden hallituksen nopea nimittaminen.

Hallitusohjelma on hallituspuolueiden huhtikuussa neuvottelema laaja, perusteellinen ohjelma, jonka puitteissa voidaan toimia taloudellisten suhdanteiden muuttuessa nyt ja jatkossa. Oppositio on vaatinut vielä yksityiskohtaisempaa eri asioihin puuttumista, ikäänkuin ei tietäisi että niihin puututaan  vuotuisissa budjettiprosesseissa. Merkillepantavaa on, että oppositio ei ole esittänyt hallitukselle vaihtoehtoista talouspoliittista linjaa, mikä tavallaan tukee hallituksen politiikkaa ja auttaa Suomen menestymistä kansainvälisessä taloudellisessa kilpailussa.

Jäätteenmäen epäonnistuminen ja ero aiheuttaa tietenkin seuraamuksia keskustapuolueen sisällä. Surutyössä on  pyritty osoittamaan, että Irak lyömäaseen käyttö vaalitaistelussa oli vain Jäätteenmäen oma valinta, johon puolueen muu johto eikä siis koko puolue osallistunut. Monet puoleen jäsenet ovat myös irtisanoutuneet salaisten tietojen valheellisesta ja vihjailevasta hyväksikäytöstä. Salaisten asiakirjojen tultua kokonaisuudessaan julki niistä ilmenee, että koalitiolla niissä tarkoitettiin terrorismin vastaista rintamaa eikä Irakin vastaista sotakoalitiota mitä Jäätteenmäki väitti.

Suomen ulkopolittiikka Lipposen hallituksessa on ollut yksimielistä kaikkien hallituspuolueiden ja myös silloisen oppositossa olleen keskustapuolueen mielestä. Jäätteenmäen ja Vanhasen hallitukset jatkavat samalla linjalla. Tältä pohjalta on hyvä jatkaa ja jättää vaalitaistelun jatkaminen silleen.