Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(16): EU-asiaa

Tuula Hölttä writes:
Kansanäänestystä puoltavat lausunnot (Seppänen, Tuori) vaikuttavat hyvin päteviltä. Paavo Lipponen on niin monta kertaa ilmoittanut haluavansa EU:n johtotehtäviin, ettei voi välttyä ajattelemasta, että hänellä on tässä asiassa todella "oma lehmä ojassa".
Kolmen nimeltä mainittua henkilöä on osallistunut keskusteluun ja jokaisella on varmaan omat perustelunsa ja motiivinsa, enkä käy niitä arvuuttelemaan.

Miksi demarit eivät halua "kuunnella" kansaa tässäkään asiassa suostumalla kansanäänestykseen, kun on kysymys niinkin suuresta asiasta kuin perustuslaista?
Mutta tätä kysymystäsi en ymmärrä. Olen melko tarkasti seurannut SDP:n asioita, enkä ole löytänyt minkäänlaisia päätöksiä tuosta asiasta. Puolue ei minun tietääkseni ole käsitellyt koko asiaa puoluekokouksessa tai puoluevaltuuskunnassa eikä päätöksiä sen vuoksi ole. Voisiko tässä olla kyse harhasta, että kun joku merkittävässä asemassa oleva demari keskustelupuheenvuoroissaan ei kannata puheena olevassa asiassa kansanäänestystä, niin kuvitellaan, että se olisi koko kansanliikkeen kanta. Minä olen kuullut lukuisilta demareilta ihan päinvastaisiakin mielipiteitä. Voisiko tässä olla kyseessä epätarkkuus nimeltä perusteeton yleistäminen?

Jukka Kivi