Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Mitä vikaa mediassa?

Tuula Hölttä kirjoittaa:
Mm. Paavo Lipponen on toistuvasti antanut medialle ”pyyhkeitä” epäasiallisesta tiedottamisesta. Alla on pari lehtijuttukopiota, joista toisessa on referoitu Lipposen Amerikan matkasta ulkoasiainvaliokunnalle antamaa selostusta ja toisessa matkasta kertovan salaiseksi luokitellun raportin sisältöä sen tultua julkiseksi. Jos näissä kirjoituksissa on  puutteita, joista mediaa syytetään, niin kuinka kirjoituksia tulisi parantaa, että ne vastaisivat paremmin todellisuutta?

Hölttä se jaksaa inttää julkisuudessa moneen kertaan oiotusta asiasta. Iltlahden lainauksesta todettakoon, että se referoi täysin virheellisesti ja tarkoitusperäisesti SAMASSA LEHDESSÄ julkaistua salaista UM:n muistiota. Miksi ei lueta asiaa suoraan em. muistiosta kun se kerran on käytettävissä.
 Vielä kerran kerrataan:
Joulukuussa 2002 koalitio tarkoitti terrorismin vastaista liittoutumaa. Irakin liittoutumaa, koalitiota, ei vielä ollut koska Yhdysvallat vielä oli tukeutumassa YK:n kantaan. Sittemmin  alkuvuonna 2003 Yhdysvallat luopui YK-linjasta ja päätti lähteä omavaltaisesti Irakiin ja muodosti Irak-koalition sitä asiassa tukevista maista. Tämä uusi koaltio oli Suomessa petollista kytkeä maaliskuussa vaaleihin ja pääministeri Lipposen joulukuun matkaan. Uutisia inhottavasti yhdistelemällä vaikutettiin Suomen eduskuntavaalien tulokseen. Yöradiossa on mosaiikki ohjelma, jossa leikkisästi yhdistellään eri asioiden lausumia hassunkuriseen lopputulokseen. Maaliskuun 2003 manipulaatio oli tosi taistelu likaisin asein.