Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(8): Kannattaako äänestää?

Kun tuli (taas kerran) ryhdyttyä pohtimaan suomalaisen poliittisen kulttuurin loogisuutta (tai paremminkin sen puutetta), niin alla on kopio Eero Mattilan tekemästä kysymyksestä Asikkalan keskustelupalstalla. Onko todellakin niin, että kysymyksessä olisi laskelmoitu "vaalivedätys"?  Eikö vaalimainontaan riitä puoluetuki ja verovaroista puolueille myönnetyt vaalibudjetit?
Posti toi Kimmo Kiljusen kirjan "EU:n perustuslaki -suomalaisena konventissa". Tänään tuli EU-tiedotuksesta sähköpostia: "Alkuviikosta lähettämäni Kimmo Kiljusen konventtikirja on otettu toistaiseksi pois jakelusta."  Mukana oli pätkä uutistoimiston tekstiä: "Kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd.) kirja EU:n tulevaisuuskonventista vedetään pois ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuspisteistä. Eurooppa-tiedotuksen päällikkö Pirkko Hämäläinen sanoi STT:lle, ettei muuta mahdollisuutta ollut sen jälkeen kun Kiljunen oli ilmoittanut asettuvansa ehdolle europarlamenttivaaleihin. - Meidän toimintamme perustana on tasapuolisuus. Jos jaamme yhden ehdokkaan aineistoa, pitäisi meidän jakaa kaikkien muidenkin, totesi Hämäläinen.
Hämäläisen mukaan Kiljunen oli vielä tammikuun lopulla vakuuttanut, ettei aio asettua ehdolle. Hänen kirjansa "EU:n perustuslaki - suomalaisena konventissa" julkaistiin viime viikon tiistaina."
Onkohan kysymyksessä Kiljusen oikea epäröinti ehdokkuudestaan vai yksinkertainen vaalivedätys? Saatiin melkoinen määrä kirjoja levitettyä EU:n kustannuksella.