Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

SDP käynnistää eurovaalikampansa

Tiedote
11.5.2004
SDP KÄYNNISTÄÄ EUROVAALIKAMPANJANSA
KOLIN KANSALLISMAISEMASSA
Suomen Sosialidemokraattinen puolue käynnistää EU-vaalikampanjansa tiistaina 25.5.2004 klo 13 Kolilla sijaitsevassa luontokeskus Ukossa.
Kampanja-avauksen pääesiintyjät ovat puolueen puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sekä Euroopan komission oikeus- ja sisäasioista vastaava jäsen, portugalilainen António Vitorino. Lipponen ja Vitorino ovat sosialidemokraattien kärkiehdokkaat komission puheenjohtajaksi. Heillä on myös kansallisten hallitustensa tuki.

Äänestysaktiivisuutta kohotetaan yli tuhannella vaalitilaisuudella
Kolin tilaisuudesta käynnistyy SDP:n vaalikampanjan loppukiri. Kaikkiaan puolue ja ehdokkaat järjestävät toista tuhatta vaalitilaisuutta.
Puolue on järjestelyvastuussa yli sadasta tilaisuudesta ympäri Suomea. Mm. kahtena lauantaina, 5. ja 12. kesäkuuta, järjestetään lukuisasti kansalaistilaisuuksia, joihin myös SDP:n kansanedustajat osallistuvat.
Ehdokkaista esimerkiksi nykyiset EU-edustajat ahkeroivat vapun ja viimeisen vaalipäivän välillä niin, että Ulpu Iivarin kalenterissa on noin 170 tilaisuutta ja Riitta Myller sekä Reino Paasilinna yltävät reiluun sataan kumpikin. Myös puheenjohtaja Lipponen ja puoluesihteeri Eero Heinäluoma urakoivat kampanjan loppurutistuksessa. Puoluejohto esiintyy useassa kymmenessä tilaisuudessa.
Kansalaisia lähestytään myös vaalituvilla. Helsingissä tuvat sijoittuvat Hakaniemeen (Paasipuiston ja Siltasaarenkadun välinen aukio) sekä Kolmen sepän patsaalle. Vaalituvat ovat avoinna 27.5. – 13.6. klo 10 – 20. Tuvilla voi keskustella ehdokkaiden ja vaalityöntekijöiden kanssa sekä hankkia tietoa Euroopan parlamenttiin liittyvistä asioista.

SDP:llä vahva valtakunnallinen mainoskampanja
Muiden valtakunnallisten vaalien tapaan sosialidemokraatit panostavat myös valtakunnanlaajuiseen mainontaan – ainoana Euroopan parlamentissa tällä hetkellä edustetuista puolueista. Televisio- ja radiomainonta painottuu ennakkoäänestysaikaan (2.-8.6.), jolloin esiinnytään myös maakunnallisissa ja iltapäivälehdissä. Viimeisen äänestyspäivän (13.6.) alle puolue sijoittaa toisen kampanja-aallon.
Puolueen ehdokkaat tulevat näkymään myös internetissä. Sähköisen kortin lisäksi puolue rahoittaa bannerimainontaa ns. suurtauluina Eniron On-line –palveluissa www.suomi24.fi, www.eniro.fi ja www.yritystele.fi

SDP: Varma vaihtoehto
SDP:n kampanjatunnus kesäkuun vaaleissa on "Suomen etuja puolustetaan nyt Euroopassa". Puolue muistuttaa mainonnassaan myös olevansa edelleen "Varma vaihtoehto".
Sosialidemokraattien kokonaispanostus Euroopan parlamentin vaaleissa yltää 600 000 euroon. Puolue tavoittelee neljää paikkaa Euroopan eduskuntaan.

Lisätietoja: EU-vaalipäällikkö, tiedotussihteeri Reijo Paananen, 040 758 4322