Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Ministereitä kunnallisvaaliehdokkaina

Jukka Kivi writes:
Nurmijärvellä on nyt peräti kaksi ministeritasoista kärkiehdokasta. Pääministeri Matti Vanhanen on Suomen Keskustan listoilla ja valtiovarainministeri Antti Kalliomäki sosialidemokraattien listoilla. Samantapainen tilanne saattaa syntyä jonkin muunkin kunnan kohdalla.
Ei varmaan kenelläkään liene pienintä epäilystä siitä, etteivätkö Antti ja Matti tahoillaan laittaisi itseään kokonaisvaltaisesti peliin paremman kunnallispolitiikan puolesta. Jos herrat valitaan, niin kyllä alkaa jytistä niin Nurmijärvellä kuin mikä-se-seiväshyppääjän-kotipaikka-taas-olikaan.

:)

Vakavammin: eikö näillä herroilla ole jo riittävästi vaativaa työtä tehtäväksi? Vai eikö se ole riittävän mielenkiintoista? Sitä luulisi, että kunnallisasioihin hakeutuva myös todellisuudessa hoitaisi niitä, jopa omistautuisi, eikä vain haalisi yhtä tointa muiden oheen. Tietääkseni kunnallisasiat vaativat perehtymistä nekin päätösten taustalle. Ei on myös ihan käyttökelpoinen sana, etenkin silloin, jos ajalliset resurssit tehtävien hoitoon eivät todellisuudessa riitä. Toisaalta, olisihan se leuhkaa sanoa niin Nurmijärvellä kuin mikä-se-seiväshyppääjän-kotipaikka-taas-olikaan, että meillä sitä on sentäs ministeri kunnallispamppuna. Teilläpä ei ole.

Mikko