Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

SDP:llä ja keskustalla suurin kannatus

SDP:llä ja keskustalla suurin kannatus
Julkaistu 18.10.2004, klo 06.30 (päivitetty 08.32)

SDP:n 25 prosentin ja keskustan 24 prosentin kannatus nostaa puolueet selvästi suurimmiksi ryhmiksi juuri kuntavaalien alla, ilmenee Ylen radiouutisten Taloustutkimuksella teetämästä mielipidekyselystä. Kokoomus sen sijaan näyttää jäävän selvästi kärkikaksikon lukemista.

Kyselyn mukaan SDP saisi nyt 25,1 prosenttia äänistä. Keskustaa taas kannattaa 24,1 prosenttia äänestäjistä. Viime vaaleissa puolueitten lukemat olivat 23 ja 23,8.
Syyskuun lukemista SDP:n kannatus on noussut niukasti ja keskustan laskenut puolisen prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen suosio on pudonnut viime kuntavaaleista reiluun 18:aan prosenttiin. Kokoomuksen kannatus vuoden 2000 vaaleissa oli 20,8 prosenttia. Syyskuun lukemista puolueen tuki sen sijaan on noussut puolisen prosenttiyksikköä.
Vasemmistoliittoa kannattaa edellisten vaalien tapaan noin kymmenen prosenttia äänestäjistä.

Vihreiden, kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten suosio on noussut, ja RKP:n kannatus taas hieman laskenut. Vihreät saivat viime vaaleissa 7,7 prosenttia äänistä, kristillisdemokraatit 4,3, RKP 5,1 ja perussuomalaiset 0,7.

Taloustutkimuksella teetetyn kyselyn virhemarginaali on suurimpien puolueitten osalta kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.