Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

SDP:n uusi huutoäänestyskone tänään testiin

SDP:n uusi huutoäänestyskone tänään testiin

SDP:n uusi puheenjohtaja saatetaan valita kesäkuussa huutoäänestyksellä.  
SDP:n puheenjohtajapeli saa kaivattua piristysruisketta.
Seppo Peltoniemi
Uutispäivä Demari
SDP:n ensi kesäkuun Jyväskylän puoluekokousta varten hankittu huutoäänestyskone on tänään ensi kertaa testissä. Aiemmin jopa viisi päivää kestäneissä puoluekokouksissa on erityisen aikaavieviksi koettu nimenomaan äänestykset.
Nyt kokousta nopeutetaan entisestään tekemällä valinnat huutamalla. Se ehdokas, jonka taakse löytyy eniten ääntä, tulee luonnollisesti valituksi.
Sos.dem.puolue on saanut lahjaksi Ruotsin veljespuolueelta SAP:lta desibelimääriä mittaavan kalliin laitteiston, joka on testissä tänään kello 12 Helsingin Hakaniemen Paasipuistossa, puoluetoimiston edessä. Ruotsin sosialidemokraateille kallis laite on käynyt tarpeettomaksi sen jälkeen, kun kokoomus ajoi mielipidemittauksissa Ruotsin demarien ohi.
- Emme halua olla vähään aikaan missään tekemisissä äänestysten kanssa, ja luovutamme mieluusti koneen suomalaisille demareille, joiden kannatus on nousussa, Valbås Röstman, SAP:n äänestyspäällikkö perustelee Uutispäivä Demarille.
Suosii naishuutajia?
Valbås Röstman myöntää, että uusi laitteisto saattaa tuoda tullessaan myös yllätyksiä.
- Erityisen herkästi koneisto mittaa kimeitä ylä-ääniä, Röstman toteaa.
Tämä saattaa suosia naishuutajia möreä-äänisiä miehiä enemmän. Se taas tietäisi naisehdokkaiden pärjäämistä ennakoitua paremmin esimerkiksi puolueen puheenjohtajavaalissa.
SDP kokeilee Jyväskylän äänestyksissä myös muita uutuuksia.
Esimerkiksi puolueen kannanotosta koskien koiraveron
poistamista on tarkoitus äänestää jalkaa nostamalla.