Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Tarja Filatov talouskriisistä

Kuka kärsii finanssikriisistä?

Näin kysyi eduskunnan toinen puhemies Tarja Filatov Klaukkalan työväentalolla Männikössä 25.4.    
Tarja Filatov oli kutsuttu esittämään poliittista tilannekatsausta Uudenmaan Sos.Dem. Naispiiri r.y:n piirikokoukseen.
Kansalaiset kärsivät talouskrpiisistä Filatovin mielestä. Oikeudenmukainen tulojako on vaarassa. Hallitus aliarvioi hänen mielestään talouskriisin vaikutusta.
Talouskriisi vaikuttaa työllisyyteen. Nuorten ja naisten sekä ikääntyneiden työttömyys lisääntyy. Pitkäaikaistyöttömyys on puhujan mielestä kääntynyt nousuun. Julkinen sektori putsaa pois työntekijöitä, eikä se ole hyvä asia.
Miten auttaa työttömiä? Filatovin mukaan Suomi käyttää toiseksi vähiten varoja työt- tömyyden vähentämiseen. Ei löydy helppoja ratkaisuja. Eläkeiän nostaminen ei tuo uusia työpaikkoja. Mitä pitäisi tehdä, että ihmiset jaksaisivat työssä?  Laatukysymykset ovat Filatovin mielestä tärkeitä. Hänen mielestä tällä hetkellä on työpaikoilla kelvotonta johtamista.  Lääkärin päivää tutkittiin seuraamalla häntä koko työpäivän ajan.  Huomattiin, että hän teki neljä tuntia hoitotyötä ja muun osan työpäivää. muuta. Tällä hetkellä syntynyt tyttö elää 100 vuotta. Hän alkaa maksaa veroja 18-vuotiaana. Verojen nostaminen ei auta kulujen kattamiseen.
Energiavero ei pure Filatovin mielestä finanssikriisin aikana. Risupaketti vastaa Filatovin mielestä kolmea ydinvoimalaa.  Uusi vihreä teknologia on tarpeen.  
Filatov puuttui maahanmuuttokeskusteluun.  Hänen mielestään maahanmuuttaja on helppo syyllinen. On liian paljon työttömiä. Karkoituspäätökset pitäisi toteuttaa nopeammin.  Kielikoulurahoja on typistetty. Filatovin mielestä tarvitaan erilaisuutta.  Hänen mielestään ei saa käyttää hyväksi vierastyövoimaa. Työnantaja fuskaa.
Yksityistämisestä Filatov otti esimerkin kunnalliset palvelutalot. Kunnalle tulee halvemmaksi ja kuntalaisille kalliimmaksi, jos vanhukset menevät palvelutaloon.
Filatov pohti tulevaisuuden vaikutuskeinoja. Linja – millainen se on? Filatov haluaa demarien linjaa maahanmuuttamiseen. EU:n periaate on vapaa liikkuminen. EU: ulkopuolisille on kohtelu toinen. Pitäisi ilmoittaa, ettei tänne kannata tulla, kun ei ole töitä. Työnantaja haluaa halpaa työvoimaa.
Filatov totesi vielä hälytyskeskusuudistuksesta, että se on huono. Paikallistuntemus puuttuu. Ei Keravalla voi tietää alueen joka kohtaa, kun asiakas yrittää tilata ambulanssia.  Filatovin mielestä koulussa pitäisi opettaa yhteisöllisyyttä.