Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Pakkoruotsi loppuu

Pakkoruotsin sijaan muutama rivi Radion "pakollisesta heinäkuusta".
Minulla on kaksikielisestä Suomesta positiivisia kokemuksia. YLE-aikanani johdossani oli kahteenkin otteeseen kaksikielinen toimitus vuosia,vuosia sitten (ensin Radiouutiset ja myöhemmin Teksti-TV).
Mielikuvat ovat mieluisia ja kokemukset hyviä. Samoissa tiloissa ja läheisessä yhteistyössä työskenteleminen hyödytti ymmärtääkseni molempien kieliryhmien toimitusyhksiköitä. On sääli, että nämä toimitusyksiköt ovat nykyisin sijoitettunaeri johtajien alaisuuteen. En varmuudella tiedä, mutta epäilen YLEn ruotsinkielisen yksikön johtajien kunnianhimoa?
Asenteeni kaksikieliseen Suomen ovat siis positiivisia sekä työkokemuksen että espoolaisen kunnallispolitiikan ajalta. Mutta tämä Radio 1:n "pakollinen heinäkuu" on kaksipiippuinen juttu. Se, että klassisen musiikin paikalle on tullut - toivottavasti väliaikaisesti - puhejuttuja ,ottaa usein päähän. Mutta helppoahan täällä kaupungissa on vaihtaa Classic Radion kuunteluun, mökillä se ei onnistu. Mutta toisaalta mökillä kuunneltu kaksikielinen Radio 1:n mainio "Sävel on vapaa"- toivekonsertti oli ihan mukava kokemus.
Erkki Hatakka