Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Kieltääkkö prostituutio?

Erkki Piiroinen writes:
Aloin miettimään eilen tuota seksipalveluiden ostoa. Ja kaikkea sitä kaksinaismoraalia, jota sen ympärillä pyörii. Pitääkö kieltää, vai eikö pidä kieltää. Ajatellaampa vaikka näin. Seksi ja seksuaalisuus on biologiaa. Siis pelkkää piologiaa. Me haluamme tehdä lapsia. Siis monistaa itseämme, jotta suku, ihmiskunta säilyisivvät ja jatkaisivat olemassaoloa. Vieläpä sen takia etteivät mammutit tai muut oliot palaa uudestaan reviirillemme, Eivät mahdu, koska meitä ihmisiä on riittävästi taistelemassa ravinnosta ja olemassaolosta.
Naisen tehtävä on synnyttää ne jälkeläiset. Ja imettää ne, koska niin taataan hyvä kehitys lapselle heti alussa. Se on biologiaa. Miehen tehtävä on siittää lapset. Sekin on biologiaa.  Miehen tehtävä on myös häätää sudet pois oviaukolta, jotta pesässä säilyy rauha ulkopuolisten hyökkäysten varalta.

Lasten kasvaminen muuttaa aviopuolisoiden suhteita.  Naisen seksuaalisuus muuttuu. Naisten viettitoiminta tähtää nyt jälkikasvun suojaamiseen  vahingollisilta asioilta. Mies taas jatkaa nuorten naaraiden tuijotusta kuola alahuulesta tihkuen. Tämäkin on pelkkää biologiaa. Ja lähestyvä kuolema vain pistää miehiin lisää vipinää. Pitää keretä siittää mahdollisimman monta naarasta ihmissuvun jatkuvuuden turvaamiseksi. Tässä sitten onkin prostituution paikka. Monesti miesten halut säilyvät ja naiset ovat välinpitämättömämpiä. Sellainen plösö miehenjötikäs, joka haisee hieman hielle, on estoinen ja on liki kuusikymppinen ei ole kovaa valuuttaa sinkkubaareissa. Mutta on prostituutio.  Pitääkö siis prostituutio tuomita. Tässä törmätään meidän tekopyhyyteen, hypokriitisyyteen. Yksityisautoilu pitää kieltää, paitsi minun, meren saastuttaminen on lopetettava, paitti minun kirjolohen kasvatus, sademetsät on suojeltava, mutta miepä käyn tupakalla. Ihminen käyttää huumeitä, koska elämä on onnetonta, tupakasta saadaan mielihyvää, samoin alkoholista. Entäs jos katsellaan View-Master kuvakiekkoja.
Ristiretki prostituutiota vastaan lie vaikea projekti. Ollaan nimittäin tilanteessa, jossa apina, kravatti ja raha on risteytetty molempiin sukupuoliin. Yhtään kaupankäynnin muotoa ei ole pystytty lopettamaan viimeisen 20000 vuoden aikana.

Mielestäni yksittäisten henkilöiden prostituutiota ei voida kieltää. Sitävastoin järjestäytyneeseen prostituutioon liittyy hyvin paljon epäkohtia ja suorastaan rikollisuutta. Paritus, pakottamiset, pedofilia ym. pitää olla kiellettyjä kuten onkin. Myöskin prostituution markkinointia pitää rajoittaa niin, ettei se häiritse ulkopuolisia. Mutta kahden aikuisen ihmisen välisten suhteiden ehtoja on todella vaikea yhteiskunnan puolelta mennä sääntelemään.

Jukka Kivi