Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(8): Kieltääkkö prostituutio?

Harri Ahola kirjoittaa:
Heh, mitenkähän tämä käytännössä hoidettaisiin? Luvallisilla prostituoiduilla olisi jonkinlainen virallinen "kortti", joka esitettäisiin pyydettäessä asiakkaalle, niinkö? Vähän niinkuin poliiseilla :-)
Epäilen hiukan idean toimivuutta.

Prostituutiota valvottaisiin samalla tavalla kuin poliisi valvoo muutakin rikollista toimintaa tai "harmaata taloutta". Eihän sekään toimi sataprosenttisesti, mutta minä uskon ongelman vähenevän jo sillä, että järjestäytyneen rikollisuuden lanseeraamien seksipalvelujen osto kriminalisoidaan. Luulen, että "tavikset" käyttävät palvelua tällä hetkellä siinä(kin) luulossa, että he uskovat auttavansa taloudellisesti prostituoituja, eivätkä tiedä, että suurin osa heidän maksamistaan rahoista menee mafialle. Kriminalisointi vähentää kysyntää.

Minä en tiedä sitä, kuinka prostituoidut hoitaisivat markkinointinsa asiakaskuntaan päin  ja millä "sertifikaatilla" he laatutasonsa todistaisivat tai miten hoitaisivat asiansa verottajan, työterveyshuollon yms. tahojen kanssa. Minusta näiden asioiden sopiminen ja hoitaminen käytännössä on heidän oman etujärjestönsä asia.