Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

susanna rahkosen blogista poimittua

Susanna Rahkonen kirjoitti blogissaan 28.3.2006:
'Katson juuri ajankohtaista kakkosta.Siinä olminnäköinen(olmi on 25-30cm pitkä sokea pyrstösammakko, jolla on heikosti kehittynnet raajat ja kolme ulkoista kidusta)Keskustan puoluesihteriehdokas Mikko Alkio huitoo käsiään Esko Ahomaiseen tapaan. Miestä katsoessa ja kuunnellessa tulee ensivaikutelmakseni, että tuolta mieheltä en kyllä ostaisi käytettyä autoa....'

Iltalehti 1.4: 'Mikko Alkio loukkaantui Susanna Rahkoselle, kun tämä nimitteli häntä blogissaan olmin näköiseksi.Alkio pitää Rahkosen nimittelyä "erittäin poikkeuksellisen ja erittäin loukkaavana".Ei kukaan varmasti tuolaista huvikseen kirjoittele.en ole herkkähipiäinen mutta, mutta en tiennyt, että sos.dem on ihmisiä,jotka haluavat lähteä arviomaan toisia ulkonäön perusteella.Tuon tyyppinen kielen käyttö kertoo kirjoittajastaan aika paljon....toivon että jatkossa voidaan keskustelua käydä asiapohjalta.'


Tässä muutama lisäpoiminta :
----------------------------------------------------------------
Lisäksi Ruotsissa on kaikenlaisia feministisiä puoluevirityksiä. Nytkin siellä on vaaleissa feministinen lista Fi, jonka iskulauseet ovat tasoa: "Miehet on sikoja". Vaikken olekaan lauseesta 100 prosenttisesti samaa mieltä, sloganeissa on kieltämättä munaa. En silti ajatellut perustaa Suomeen vastaavaa. Jos me vaikka ennen sitä yrittäisimme Eero Heinäluoman kanssa fiksata asioita kuntoon.

posted by Susanna Rahkonen @ 3:35 PM
-------------------------------------------------------------------------
PS: Vaikka ministerinä tulen suosimaan nimistyspolitiikassani naisia, jokainen naisministeri tarvitsee valtiosihteerikseen ainakin yhden märkäkorvan pojanklopin kertomaan, mitä kivaa seuraavaksi tehdään.
posted by Susanna Rahkonen @ 12:34 AM
------------------------------------------------------------------------------------
Täällä kuvitellaan, että kansan syvät rivit haluavat laittaa naiset ojennukseen. Oikeutta ostaa seksiä pidetään tässä porukassa yhtenä miehisyyden kulmakivenä, ja sitä oikeutta ei saa riistää. Samat ukot pelkäävät, että jos naiset voivat tulla raskaaksi jossain klinikalla, miehiä ei enää tarvita. Tai ei tarvita ketä tahansa äijän retaleita. Naisille pitää kelvata ja sekös viikon samoissa kalsareissa kulkevaa kaljamahaa kauhistuttaa.

Lopuksi gallup. Seuraavassa miesinhokkiominaisuuksien kolme ärsyttävintä: Vastuuta pakoileva mies, selittelevä mies, ruikuttava mies. Äänestä mielestäsi ärsyttävin ominaisuus näistä kolmesta sähköpostiini susanna.rahkonen@eduskunta.fi perjantaihin klo 12 mennessä. Minä äänestän ruikuttavaa miestä. Mikä surkimus!
------------------------------------------------------------

Yksikään vakavastiotettava miespoliitikko ei voisi ikinä kirjoittaa julkisesti, edes vitsinä tuohon sävyyn naisista: "märkäkorvaisista tytöntylleröistä"tai että "naiset ovat kateellisia lehmiä"  ainakaan ilman että ura olisi käytännössä ohi. Minä en ainakaan näkisi moisessa seksistisessä vitsailussa mitään hauskaa.
Jokainen voi itse vaihtaa vaikka tuohon jälkimäiseenkin kappaleeseen vastaavat solvaukset naisista ja kuvitella voisiko miespuolinen vakavasti otettava poliitikko julkaista tuollaista tekstiä.
Mistä tässä on kyse?Mitä tämä kirjoittajastaan kertoo?Haukkumalla miehiä ja luomalla mies-nais -vastakkainasettelua ajetaan seksin oston rikollistamislakia ja  kosiskellaan omia äänestäjiä eli naisia?  Tavoite on ilman muuta päästä seuraavaan hallitukseen?
Vasemmistofeministipopulismia? Vakavasti otettavaa politiikkaa? Turvataanko kaikkien kansalaisten tasapuoliset ja yhdenvertaiset oikeudet jos näin rasistisesti ja seksistisesti ajatteleva ihminen on mukana säätämässä lakeja?Rahkosen mielestä on suurempi meriitti olla nainen kuin pätevä, kun nimitysten aika koittaa. Tasa-arvosta viis.Viis siitä  että me kaikki, naiset ja miehet, olemme ensijaisesti ihmisiä, ja sellaisina oikeutettuja tasa-arvoiseen ja ihmisarvoiseen kohteluun. Toivottavasti tämä ei edusta koko kansanedustajien käsitystä yhdenvertaisuudesta lain edessä?

Ihmiset toki kirjoittavat blogeissaan spontaanisti mitä mielen tulee, mutta siitä huolimatta nimittely ja pilkkaaminen ulkonäköön liittyen tuntuu arveluttavalta ja ketäköhän sekin sitten loppujen lopuksi
palvelee? Tuskin ainakaan älykästä ja rakentavaa asiallista keskustelua? Vai onko tässä vain sittenkin päämääränä halu päästä ryöpyttämään ja leimaamaan miessukupuolta jotenkin naista alempi arvoiseksi?

Mene ja tiedä.
Ainakin minulle tämä vain vahvistaa lisää sitä käsitystä mikä minulla on jo pitkään ollut seksinoston kieltoalakia ajavien ihmisten periaatteista, maailmankatsomuksesta,asenteista ja ajatus-ja arvomaailmasta ja kaksinaismoralismista.
Lakiesitystä perustellaan nurinkurisesti mm. tasa-arvon edistämis retoriikalla. Susanna Rahkosen  "tasa-arvokäsitys" sopii tähän retoriikkaan hyvin.