Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Ongelmia Canon LBP-2000:sen kanssa

Tänään tuli uusi tulostin, Canon-LBP 2000, johon oli asennettu 32:n megan lisämuistipalikka sekä PostScript-moduli. Asensin sen mukana tulleelta rompulta AdobePS 8.7.2 -laajennuksen (ATMmää en alkanut asentamaan koska ATM Deluxe löytyy jo kyseiseltä koneelta). Tulostin pistettiin kiinni koneeseen USB-kaapelilla. Kun tulostinta ei näkynyt valitsijassa buuttaamisen jälkeenkään, tein siitä työpöytäkirjoittimen Desktop Printer Utilityllä. Tulostinajuriksi valitsin AdobePS:n (toinen vaihtoehto olisi ollut Applen LaserWriter 8). PPD:ksi valitsin tulostimen mukana tulleen Canon LBP-2000PS -ppd-tiedoston.

Tulostin löytyi ja ilmestyi aktiivisena työpöydälle. Konffasin arkin koot sun muut kuntoon ja aloin testaamaan tulostinta käytännössä:

- tekstin (latin. ja kyrillinen), piirretyn grafiikan (mm. Freehand) sekä kuvien (mm. Photoshop) tulostus onnistuu
- .EPS-kuvat avattuna Photoshoppiin tulostuvat ongelmitta, kunhan valitsee Print-dialogista Encoding-tavaksi JPEGin (Binarylla ei toimi aina ja ASCII tulostaa kymmeniä sivuja ASCII-crappia)
- Kun saman EPS-kuvan sijoittaa tyhjään Freehand-dokumenttiin ja yrittää tulostaa, niin tulostin heittää PostScript erroria, riippumatta Encoding-asetuksista (ASCII/Binary/Binary Cross Platform).
- Sama ongelma QuarkXPressissä sekä PageMakerissa: Jos dokumentissa on sijoitettuna EPS-kuvia, kone joko heittää PostScript-errorin tai kaatuu.

- Jos Freehand-, PageMaker- tai QuarkXPress-tiedostosta tekee EPSin kautta PDF:n Distillerillä, se tulostuu Acrobat Readerista ongelmitta. Tämä ei kuitenkaan ole vaihtoehto, sillä FH/QXP/PM -tiedostot ovat usein yli sadan megan kokoisia EPS-kuvineen, eikä aikaa PDFn tekemiseen ole.

LaserWriter 8 -ajurilla ongelmia oli vielä enemmän, ja ainakin ReadMen mukaan AdobePS-ajuria tulisi käyttää. Käyttiksenä Mac OS 9.0.4.

Onko kellään mitään hajua miten tuon EPS-tulostuksen voisi saada toimimaan?


__________________________________________
Nikita Zhuk
MacZ software