Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

09 META-tagit

META-tagit
Pekka Pirttimäki

META-tageilla voidaan kertoa tietoa WWW-selaimelle tai hakuroboteille. META-tagit tulee sijoittaa HEAD-tagien väliin. Tässä tietoa erilaisista META-tageista.

<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="n ; URL=url">

Tällä tagilla saat sivun latautumaan n sekunnin päästä (muuta n-kirjaimen tilalle haluamasi aika sekunteina). Jos haluat että sivulla kävijä ohjautuu toiselle sivulle n sekunnin päästä, niin kirjoita jälkimmäisen url-parametrin tilalle sivun osoite. Jos haluat päivittää samaa sivua, niin poista URL-parametri kokonaan.

<META NAME="keywords" CONTENT="avainsana1, avainsana2...">

Tällä tagilla voit kertoa hakukoneille avainsanoja, jotka ne merkitsevät muistiin vieraillessasi sivuillasi. Kirjoita avainsanat CONTENT-sanan jälkeisten lainausmerkkien sisään. Kun olet lisännyt avainsanat sekä sivun selostuksen (ks. description-kohta), niin kannattaa kutsua esim. Altavista-hakurobotti käymään sivuillasi (http://www.altavista.com/).

<META NAME="description" CONTENT="tekstiä">

Tähän tagiin voit kirjoittaa lyhyen selostuksen kyseisestä sivusta. Kun hakurobotti vierailee sivuillasi, kopioi se description-osuuden tietokantaansa. Jos sivulla ei ole description-kohtaa, niin hakurobotti kopio pari sivun ensimmäistä riviä sivun selitykseksi, jotka näkyvät sitten hakuohjelman sivuilla kun joku löytää sivusi sen kautta. Kirjoita teksti CONTENT-sanan jälkeisten lainausmerkkien sisään.

<META NAME="copyright" CONTENT="tekstiä">

Esim. tekstin Copyright-tietojen merkitseminen. Kirjoita teksti CONTENT-sanan jälkeisten lainausmerkkien sisään.

<META NAME="robots" CONTENT="none/nofollow/all/noindex">

Tällä tagilla voit säädellä sitä, kuinka hakukone indeksoi sivujasi tietokantaansa. Valitse CONTENT-komennon jälkeisten lainausmerkkien sisältä yksi parametreistä "none", "nofollow", "all" tai "noindex". Nofollow-parametri kertoo hakuroboteille että sivua linkkien hierarkian mukaisesti seuraavia sivuja ei indeksoida hakuindeksiin. None-parametri estää kaiken indeksoinnin. Noindex indeksoi vain sivut joihin löytyy linkit sivulta. All-parametri kertoo roboteille että sekä juuri käsiteltävä sivu että kaikki sivut joille on linkki käsiteltävällä sivulla tulee indeksoida.


© Intelligent Systems, 1999