Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

FirstClass 8.3 uutuudet

FirstClass 8.3 uutuudet


Uusi työpöytä

Kun ensimmäistä kertaa kirjaudut sisään 8.3 työasemaohjelmistolla työpöytäsi muokkaantuu kutakuinkin tämänlaiseksi:
tyopoytanakyma.jpg
(kuva suurenee kaksoisosoittamalla)

Joissakin tapauksissa työpöytä ei kuitenkaan ole muotoutunut uudelleen halutulla tavalla. Tämän voi käsin korjata seuraavasti: Valitse työpöytä aktiiviseksi, valikosta Näytä-> Vaihda näkymän asetuksia..., oikeasta laidasta Oletusarvo -painike, jonka jälkeen OK. HUOM! Älä käytä "Käytä" -painiketta!


Työpöydän kohteet

Olemme halunneet säilyttää tutussa järjestyksessä omat tutut kansalaisverkon kohteet (Keskustelualueet, Kotimaa, Tiedostoalueet, Markkinapaikka sekä Ohjeet ja avut) tummankeltaisella pohjalla. Näiden sisältö ei ole muuttunut, mutta olemme jo jonkin verran päivittäneet vanhoja kuvakkeita uusiin parempilaatuisiin. FC 8.3 antaa mahdollisuuden tehdä isompia ja huomattavasti korkealaatuisempia kuvakkeita kuin FirstClassin edelliset versiot.

posti.png
Huomattavin muutos sähköpostissa on, että ne henkilöt joilla on usempia sähköpostiosoitteita nyt voivat itse määritellä mistä osoitteesta viesti lähetetään.
Lähettämättömässä viestissä, heti lähettäjän jälkeen on nykyään kuvake 1312007_160130_2.png , josta aukeaa lista, josta voi valita ulospäin näkyvän lähettäjäosoitteen.
1412007_173632_2.png
Pitkään Tietotorin asiakkaina olleet käyttäjät huomaavat, että heillä on käytössään sekä tietotori.fi, että vielä mahdollisesti vanhat intsys.fi -päätteiset osoitteet. Yritys- ja yhdistystilaajilla on useimmiten yrityksen/yhdistyksen oma verkkotunnus ensisijaisena.
Osoitteita voi lisätä ja poistaa vain Asiakaspalvelu, joka myös pystyy vaihtamaan oletusosoitteen.

Viestin vastaanottaja kenttä on myös nykyään parempi. Se pyrkii nyt esittämään palvelimella ja osoitteistossasi olevia nimiä jo kirjoittaessasi.
1412007_173739_3.png
Lihavoitu nimi, esim Asiakaspalvelu viestin lähettäjä tai vastaanottaja -kentässä tarkoittaa, että kyseinen henkilö on tällä hetkellä sisäänkirjautuneena Tietotorin kansalaisverkkoon.

kalenteri.png
Kalenteri on saanut monia uusia ominaisuuksia ja löytyy nyt myös vasemman laidan "pikapainike" -valikosta.

Kontaktit.png
Kontaktit korvaavat aikaisemmin nimellä Address Book -tunnetun osoitekirjan.

viestialueet.png
Viestialueet -kansion alta löytyvät kätevästi Tietotorin omat pääviestialueet, jotka tosin myös ovat työpöydälläkin näkyvissä.

pikaviesti.png
Pikaviesti on tehty helpommin löydettäväksi työpöytäkuvakkeen avulla. Kättäjille, jotka eivät muutamaan versioon ole pikaviestiä käyttäneet kerrottakoon, että pikaviestissä voi käyttää tekstin muotoilua, kuvia jne. samalla tavalla kuin tavallisissa viesteissäkin.

web-julkaisu.png
Käyttäjän omat henkilökohtaiset kotisivut (eli ne kotisivut, joiden osoite on mutota www.tietotori.fi/~etunimi.sukunimi), jotka aikaisemmin yleensä olivat Home Page Folder -kansiossa löytyvät nykyään yläreunan kansiosta Web Publishing. Tällä alueella on tullut erittäin paljon muutoksia ja pyrimme julkaisemaan vähän laajemman erillisen dokumentin uusista ominaisuuksista.

dokumentit.png
Dokumentit -kansioon on tarkoitus tallentaa FirstClassin asiakirjoja. Eli tämä alue vastaa vähän Windowsin "Omat tiedostot" kansiota. Voit Dokumentit -kansioon luoda omia dokumentteja, jotka sisältävät sekä kuvia, että muotoiltua tekstiä. Tallentamalla ne FirstClassiin oman koneesi kovalevyn sijaan voit päivittää niitä mistä päin maailmaa tahansa.

tiedostovarasto.png
Tiedostovarasto (File Storage) on kätevä paikka tallentaa esim. kuvia, musiikkia ja muita tiedostoja, joihin itse haluaa päästä käsiksi mistä päin maailmaa tahansa. Monet käyttäjät tekivät aikaisemmin usein tyhjiä viestejä joiden liitteeksi laittoivat töistä kotiin tai päinvastoin siirrettäviä tiedostoja. Nyt ne voi mielekkäästi laittaa omaan paikkaansa, eikä postilaatikoa roskaamaan.

kirjanmerkit.png
Kirjanmerkki -toiminnossa uuttuutena on yhteenlinkitys www-selainten kanssa. FirstClass pystyy asentamaan selaimeesi painikkeen, jolla saat suoraan selaimesta lisättyä haluamasi osoitteen omaan Kirjanmerkit -kansioosi. Jos käytät useampia eri koneita pääset siis nykyään kätevästi käsiksi suosikkeihisi suoraan FirstClassista ja saat sinne helposti lisättyä uusia suosikkeja.

tyotilat.png
Työtilat eivät toistaiseksi vielä ole käytössä Tietotorin palvelimella.

1412007_173943_0.jpg
Viestejä ja dokumentteja ei heti poisteta palvelimelta, vaan ne siirtyvät roskakoriin (Trash Can) ja ovat sieltä vielä pelastettavissa. HUOM! Roskakori tyhjenee kuitenkin automaattisesti päivittäin (klo 03.00). Eri käyttäjäryhmille voidaan asettaa eripituiset roskakorin säilytysajat, esim. siten, että maksullisilla käyttäjillä viestit säilyisivät roskakorissa vaikkapa viikon ennen kuin ne katoaisivat sieltä. Nämä muutokset ovat kuitenkin vielä luonnospöydällä. Käyttäjien palaute -viestialueelle voi kommentoida ominaisuutta ja esittää mielipiteitään sopivista säilytysajoista.


TIETOTORI
Asiakaspalvelu