Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Raumalla laadittu säännöt nettiyhteyksien myöntämisestä

Raumalla laadittu säännöt nettiyhteyksien myöntämisestä
Raumalla on luotu säännöt siitä, millä perusteilla henkilökunnalle myönnetään nettiyhteydet kotiin työnantajan piikkiin, sanomalehti Länsi-Suomi kertoo.

Kaupungin tietohallintopäällikkö Teppo Kartano kertoo, että tällä hetkellä internetiä käyttää kotonaan kaupungin laskuun viisi virastopäällikköä. Lähinnä kyse on normaalia työskentelyä täydentävistä töistä, kuten sähköpostin käytöstä ja verkkosivujen lukemisesta. Jo aikaisemmin on päätetty, että internet ja kannettava tietokone kuuluvat veloituksetta kaupunginhallituksen jäsenille ja kaupunginjohtajille.

Rauman kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto on linjannut, että nettiyhteyden kotiinsa voivat saada ne työntekijät, jotka tekevät oman työnsä ohella myös jatkuvasti kotonaan töitä. Kauppaan ei kuitenkaan kuulu tietokonetta, vaan ainoastaan ilmainen laajakaistayhteys.

Nettiyhteyden saajista päättää jatkossa kaupunginjohto hallintokuntien päälliköiden esityksestä. Perusteluina pitää olla, että nettiä tarvitaan toistuvasti, ja yhteyden käytöstä tulee olla hyötyä työnantajalle.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi