Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Hiiripiiri ohjaa lasten turvalliseen netinkäyttön

Hiiripiiri ohjaa lasten turvalliseen netinkäyttön
Pelastakaa Lapset -yhdistys ja Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus Tieke on kehittänyt lasten tietoyhteiskuntataitojen oppimisen tueksi Hiiripiiri –toimintamallin.

Hiiripiirin oppimistehtävät 6-12 –vuotiaille sekä ohjeet ja vinkit kasvattajille kannustavat luontevaan ja monipuoliseen tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen opetuksessa ja oppimisessa. Hiiripiiri on maksuton aineisto ja osa kansainvälistä Euroopan unionin internetin turvallisen käytön ketjua, joka toimii kaikkiaan noin kahdessakymmenessä unionin jäsenmaassa.

Hiiripiirissä opitaan moniulotteisesti tietoyhteiskuntataitoja: internetin käyttöä, ohjelmien hyödyntämistä ja viestintää. Hiiripiirin tehtävät sisältävät selkeitä ohjeita, vinkkejä ja linkkejä myös opettajille. Lapset keräävät yhteistehtävien avulla Hiirimerkki -suoritusmerkintöjä joko Riihen Tehtävälaarista tai osallistuvat Hiiriviestiin ja tekevät joko Kissan päivät –päiväkirjan tai toteuttavat Riihiraadin. Halutessaan lapsi voi kerätä merkintöjä aina Hiiritohtorin arvonimeen saakka

Hiiripiiri on yhdessä tekemistä ja yhdessä toimimista tavoitteena laaja lapsista, kasvattajista, asiantuntijoista ja vaikuttajista koostuva verkosto, joka tukee toinen toistaan tietoyhteiskuntataitojen kasvatustyössä.

Hiiripiiriin voi tutustua osoitteessa www.tieke.fi/projektit/hiiripiiri/.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi