Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Kiinan internet-sivustot rekisteröitäviksi

Kiinan internet-sivustot rekisteröitäviksi
Kiinan viranomaiset ovat määränneet, että kaikkien maan blogien pitäjien ja sivustojen on rekisteröidyttävä sulkemisen uhalla, uutistoimisto AP kertoo.


Uuden lain mukaan kaupallisille julkaisijoille ja mainostajille voidaan määrätä jopa  noin sadantuhannen euron sakko, mikäli ne eivät ilmoita tietojaan.

Myös yksityisten bloggaajien ja epäkaupallisten sivustojen ylläpitäjien on ilmoitettava henkilöllisyystietonsa maaliskuussa voimaan tulleen lain mukaan.

Kiinan viestintäministeriön tavoitteena on sen ilmoituksen mukaan torjua internetin tuomia ongelmia, kuten ”pornoa, väkivaltaa ja feodaalista taikauskoa sekä muuta haitallista tietoa”.

Rekisteröinti on tehtävä kesäkuun loppuun mennessä. Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan laki antaa vallanpitäjille aiempaa huomattavasti tehokkaammat keinot valvoa online-uutisia ja tietoa, Britannian yleisradio BBC kertoi.

Ministeriö on myös kehittänyt tietokoneohjelman, joka selaa blogeja ja sivustoja, ja ilmoittaa ministeriölle kaikki sellaiset sivut, joilta ei löydy vaadittua rekisteröintitunnusta.

Kiinassa on yli 87 miljoonaa internetin käyttäjää, eniten maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen. Virallisten tietojen mukaan 75 prosenttia kiinalaisista internet-sivustoista on jo rekisteröitynyt.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi