Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Kerava sulki keskustelufoorumin häiriköinnin takia

Kerava sulki keskustelufoorumin häiriköinnin takia
Keravan kaupungin internet-sivujen keskustelufoorumi on jouduttu sulkemaan jatkuvan häiriköinnin takia.

"Sivuilta on aiemminkin jouduttu poistamaan asiattomia kirjoituksia, mutta yksittäisiin henkilöihin kohdistuvien asiattomien kirjoitusten määrä alkoi lisääntyä voimakkaasti muutama viikko sitten", kaupungin tietohallintopäällikkö Ari Sainio kertoo.

Muutama viikko sitten foorumin käyttöä rajoitettiin mahdollistamalla viestien kirjoittaminen vain rekisteröityneille käyttäjille. Häiriköt onnistuivat kuitenkin saamaan käyttöönsä useita käyttäjätunnuksia.

"Viime viikonlopun aikana sivuille laitettiin useita asiattomia viestejä. Viestejä foorumiin laittaneiden henkilöiden käyttäjätunnukset on suljettu sitä mukaa, kun asiattomia viestejä on laitettu foorumiin. Häiriköiden käytössä on kuitenkin ollut useampia käyttäjätunnuksia, minkä vuoksi foorumin sulkeminen on tässä vaiheessa ainoa mahdollisuus estää häiriköiden toiminta", Sainio kertoo.

Keskustelufoorumi on ollut käytössä useita vuosia. Keravan kaupunki pitää tärkeänä kuntalaisten kanssa eri tavoin tapahtuvaa vuorovaikutusta ja internet-sivujen kautta saatavaa palautetta.

"Selvitämme mahdollisuudet keskustelualueen toiminnan jatkamiseen jossain muodossa tai sitä korvaavien järjestelmien käyttöönottoon", Sainio kertoo.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi