Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Lindström kiirehtii tietotekniikan hyödyntämistä kirjoituksissa

Jukka Kivi on maanantai 26. syyskuu 2005 at 11:01 +0200 wrote:
Lindströmin mukaan lapset ja nuoret käyttävät äidinkielen opiskelussa ja tekstien tuottamisessa päätettä ja tekstinkäsittelyohjelmia, mutta ylioppilaskirjoituksissa pitää ottaa käsipeli käyttöön. Lindströmin mukaan käsin kirjoittamista ei ole paljon harjoiteltu eikä käsialakaan aina ole hyvä.

Lindströmin mielestä uudistuksia ei pidä kuitenkaan toteuttaa suinpäin. Hänen mielestään aluksi riittäisi se, että näppäimistöllä saisi naputella äidinkielen tehtävät.

Se nyt kumminkin mietityttää, että mistä saataisiin tietokoneet kirjoituksiin. Olisiko koulun atk-luokassa riittävästi tietokoneita vai voisivatko ylioppilaskokelaat ottaa omansa mukaan? Jos omia otettaisiin, olisi edessä jonkin verran kytkemistä ja sovittamista. Olisivatko koneet verkossa, jossa tehtävät lähetettäisiin kokelaille ja josta tulokset lähetettäisiin opettajan koneeseen? Entä jos koneet reistailisivat ja aikaa kuluisi niiden toimintakuntoon saattamiseen? Mielikuvitukseni tuottaa myös joitakin ajatuksia turvallisuusongelmista. Teollisuus- ja kauppapolitiikkakin tulee mieleen. Minkä merkkisiä käyttöjärjestelmiä ja tekstinkäsittelyn ohjelmia käytettäisiin? Mitään neutraaleja tuotteita ei ole, joten pitäisikö tarjolla olla vaihtoehtojen valikoima?

Jukka Kivi