Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Politiikkojen aloiteviikot nyt meneillään

Liikenneministeri Huovinen on esittänyt pyöräilijöille sakon uhalla valvottavaa kypäräpakkoa. Kauppa- ja teollisuusministeri esitti kauppojen aukioloaikojen lisäämistä. Kankaanniemi esittää eläkeläisten käyttöä varatyövoimana. Kunta- ja palvelurakeneuudistuksesta tulee jatkuvasti esille uusia malleja. Viimeisimmällä, jonka tiedän, valtakunnassa päädyttäisiin ainakin neljään eri kuntatyyppiin.  Lintuinfulessasta tulee uusi ohjeita solkenaan ja joku keskustalainen on esittänyt Suomen osalta EU:n peruskirjan ratifiointia.

Jäitä hattuun hyvät poliitikot. Vaikka vaalit ovat tulossa ja esille pitää päästä, pitäisi siihen käyttää vähän enemmän harkintaa. Kypäräpakko olisi samanlainen liikenneuudistus kuin kännykän käyttökielto ajettaessa. Ei sitä pystyttäisi valvomaan senkään vertaa. Valistusta tarvitaan - ei pakkoa.

Kauppojen aukiolo sentään jatkuu ennallaan, kun Pekkarinen huomasi puskevansa seinään, mutta tuo kunta- ja palvelurakenteella leikkiminen on suorastaan vaarallista. Siinä on kysymys vakavammasta asiasta kuin kuntamuodosta. Keskeisintä on kansalaisten palvelutason turvaaminen. Muiden toimien pitää olle sille alisteisia.

Saapihan tässä nähdä, mitä poliitikot vielä ennen vaaleja äityvät kansalaisten nimissä ja heidän "edukseen" vaatimaan. Kansalaisten on syytä olla tarkkana siitä, mikä on asian ydin ja mikä pelkästään villoja
Viljo Heinonen