Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): Sano; EI PÄTKÄTYÖ

Ei sitä EU:n syyksi voi panna, että Suomen talous pantiin vihdoinkansainvälisen kilpailun kestäväävn kuntoon. Oli aika päästä eroon siitä Kekkosen ajan Suomen systeemistä, jossa devalvaatioilla "pelastettiin" Suomen talous noin kerran vuodessa. Devalvaatiothan tapahtuivat tavallisen palkansaajan kustannuksella suuren pääoman hyväksi. Kekkonen auttoi MTK:n ja paperiteollisuuden kapitalistien asiaa.
EU:n ja euron ajan Suomessa noudatetaan samoja kurinalaisen talouden sääntöjä kuin koko Euroopassa: alhaiset korot ovat tavallisen palkansaajan, yrittäjän ja eläkeläisen turva.
Liikkuessamme euroalueella säästymme valuutanvaihdolta ja sen aiheuttamilta kuluilta.  Joku Norjan kaltainen öljyn ja maakaasun rikkauksien varassa elävä maa pärjää ilman EU:takin, ei muu pieni , syrjäinen maa.
Työttömyyttäkin voimme parhaiten vastustaa vakaan talouden olosuhteissa. Pätkätyöt ovat murrosajan ilmiö, josta päästäneen eroon suurten ikäluokkien eläköitymisen myötä. Julkisella sektorilla on kyllä oppimista tässä suhteessa: jos valtio ja kunnat haluavat varmistaa osaavan ja kyvykkään työvoiman riittävyyden lähivuosina, ne ryhtyvät hoitamaan kuntoon pätkätyöläistensä asemaa. Ammattiliitot ovat älynneet lähteä tämän ongelman hoitamiseen mukaan.
Erkki Hatakka

Erkki Hatakka