Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Huumeiden esiintyminen ohjelmissa ennen kello 23:00

Huumeiden esiintyminen ohjelmissa ennen kello 23:00


        On suorastaan hienoa nähdä miten tupakanpoltto on vähentynyt nykyisissä elokuvissa, alkoholiakaan ei enää kiskota pullotolkulla ainakaan missään perheohjelmissa. Piilomainonta on poistettu tupakka - ja alkoholi teollisuudelta.
Sen sijaan huumeet ! Mummo muistelee autotallissa nuoruuttaan, löytää lasipiippunsa ja tyttären tullessa paikalle vedetään pienet sauhut yhdessä ja nauretaan iloisesti, perhe-elokuva keskellä päivää n. KLO: 16.00 ja tottakai homopari. Lapsi ja nuori alkavat pitämään itsestään selvyytenä huumeiden käyttöä ja seksuaalista poikkeavuutta, on varmaan itsessä jotain vikaa, ellei käyttäydy annetun mallin mukaan. Sama kaava toistuu yhä useammassa ohjelmassa, huumeet on in ja poikkeava seksuaalisuus pop. Itse olen kyllä suvaitsevainen ja on ihan sama onko joku seksuaalisesti poikkeava, mutta rajansa kaikella ihannoinnilla TV-ohjelmissa.
Koulu-TV esittää tietoiskun huumeista. Hienoa, päätän katsoa ohjelman, onhan se asialinjaa ja varmasti ammattitaidolla tehty, se on toteutettu yhteiskunnan varoilla. Toivon ko. ohjelmaa uusintana lauantaina 30.09.06 mielellään KLO: 23:00 jälkeen niin saavat muutkin vanhemmat katsella nykyistä huumekasvatusta.
Vanhemmat eivät saa testata omia kotonaan asuvia lapsia huumetestein, joita saisi lähiapteekista, yksityisyydensuoja palvelee. Työnantajat eivät saa testata työntekijöitään huumeongelman kartoittamiseksi ellei kyseessä ole työ joka voi aiheuttaa suurta vaaraa muille työntekijöille. Millaisen viestin antaa tällainen yhteiskunnallinen suhtautuminen huumeisiin?
Eräässä valtakunnallisessa lehdessä oli kirjoitus ”Suomen huumeongelma lähestyy Euroopan keskitasoa”, aivan kuin se olisi joku hieno saavutus? EU:n tulon jälkeen on rajojen aukeaminen mahdollistanut huumeiden vapaan liikkuvuuden. On hienoa poliisien ja tullin tekevän yhteistyötä eri maiden välillä, mutta niin sen pitäisikin olla ilman EU:takin. Uusia poliiseja on koulutettu kortistoon, rajoiltamme puuttuu kuitenkin pätevää huumevalvontaa, pieni lisäkoulutus vaikka vanhan konstaapelin ohjauksella sekä teoriaa. Kenties, joku palkkio kiinniotosta lisäisi tarkkuutta rajoilla. Kaikki parasta olisi pistää rajat kiinni ja vanha tullintoiminta jälleen käyntiin jos ei muu auta.
Kaikki elokuvat on nykyään luokiteltu K-15 merkinnöin mikäli sisältävät väkivaltaa, ehdotan huumeita sisältävät elokuvat K-18 merkinnöin varustetuiksi ja siirrettäväksi alkamaan KLO: 23:00 jälkeen tai ei ollenkaan.
Nuori muista, olet kovempi jätkä kieltäytyessäsi huumeiden käytöstä kuin käyttäessäsi niitä, sinulla on mahdollisuus valita !
Kotisivut: http//personal.inet.fi/koti/vaskela


Sano;   KYLLÄ
Perussuomalaisten Uudenmaan vaalipiirin
Kansanedustajaehdokas 2007
Jyrki Vaskela