Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Vaalien aattona

Vaalipäivän aatto

Suomalaisurheilijat lanseerasivat aikoinaan sanonnan ”teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää” ja  kuluttivat sen sitten ennätysajassa loppuun. Sitä ei enää voi käyttää herättämättä hilpeyttä tai myötähäpeää. Yhtä kelvoton on kommentti keskittymisestä oman pelin pelaamiseen. Siksi haluan tänään - vaalipäivän kynnyksellä - sanoa: ”SDP ei ole pelkkä korvapuolue, meillä on myös sydän mukana. Toivottavasti se auttaa hyvään tulokseen.”

Hevosmiesten tietotoimiston pääuutisten mukaan ainoassa todellissa vaaligallupissa huomenna SDP on maan suurin puolue ja saa 23,5 prosenttia äänistä. Keskusta häviää vain 0,2- prosenttiyksiköllä, ja kokoomus saa 20,2 prosentin kannatuksen. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Vaalitaistelussa kävi selväksi, että paras substanssiosaaminen on Heinäluomalla ja Vanhasella. Jyrki Kataisen paras puoli kokoomuksen kannalta on hänen nuoruutensa sillä edellytyksellä että Katainen itse sisäistää elämänikäisen oppimisen periaatteen.
Pettymyksen vaalikeskusteluissa ja -tenteissä tuottivat Tarja Cronberg ja Martti Korhonen. Cronbergin empaattinen esitystapa ei pystynyt peittämään asiahallinnan puutteen aiheuttamaa epävarmuutta. Korhonen on myös sympaattinen kuin nallekarhu, mutta sekä tietämys että  kipinä olivat enemmän kuin hakusessa.