Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Vuodatus digi- laajakaista-eriarvoisuudesta

Säde Guttorm writes:
DIGI YKSILLÄ, KESÄ KAIKILLA

  Liikenne- ja viestintäministeriön edustaja on kertonut lehdissä, että ”ministeriön asia on taata kaikille suomalaisille digitaalinen vastaanottomahdollisuus”.
  Meillä kävi viestintäviraston hyväksymä asiantuntija mittaamassa, tarjoutuuko meillekin mahdollisuus siirtyä digiaikaan. Tulos: Tarvitsisimme ison satelliittilautasen. Jos ostaisimme ja asennuttaisimme sen – itse emme lautasta paikoilleen saisi -, silloin YLE olisi niin ylen ystävällinen, että antaisi meille satelliittikortin, jolla voisi katsella peräti kolmea kanavaa.
  Perheneuvottelussa ynnäsimme kulut: digiboxi + satelliittilautanen + asentajan palkkio matkakuluineen (tänne on pitkä ja kallis matka) + TV-lupa. Ratkaisu oli alle tuhat euroa kuukaudessa saaville eläkeläisille helppo: meistä tulee radionkuuntelijoita.

Digitan mukaan Utsjoella näkyy tänä vuonna kanavanippu A. Digi-tv:n näkyvyysalueet 2007 voi katsoa osoitteesta http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;8224;4953 .

Sen mukaan lähetys näyttäisi tulevan Inarin kautta Utsjoelle. Tuleeko se kirkonkylään Ailigakselle vai Nuorgamiin, sitä en tiedä. Onko teidän vastaanotinpaikkanne sitten jonkin tunturin takana katvealueella niin, ettei suoraa näköyhteyttä ole lähettimen antenniin? Tarkoittaako lautasen hankinta, että ottaisitte lähetyksen satelliitin kautta, eikä maanpäällisen TV-maston antennista?

Jukka