Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): Hallitus rähmällään

On vainoharhaista kuvitella, että CIA olisi käynnistänyt Jugoslavian hajoamisen. Kannattaa tutustua YLEn arvostetun ulkomaantoimittajan Yrjö Lautelan Jugoslavia-kirjaan.Ei Miloseviciä ole turhaan syytetty Haagin kv.tuomioistuimessa kansanmurhista. Kyllähän M.loi tilanteen, josta Jugoslavian hajaannus alkoi. Slovenia pääsi ensimmäisenä karkuun serbeiltä, kun sijaitsee Kroatian takana. Kroatia ja Bosnia joutuivat serbiarmeijan rajujen toimien kohteeksi, ja tulokset olivat hirvittäviä. Mukanahan oli näitä Arkanin ym.puolisotilaallisia (rikollis)joukkoja pahimpia rikoksia tekemässä.
Ymmärtääkseni yleinen eurooppalainen mielipide hyväksyi Milosevicin kukistamisen.

Ai, että suomalaiset KFOR-joukot olisivat muka miehitysjoukkoja Kosovossa? Kyllä siellä käynyt aika paljon muitakin suomalaisia journalisteja paikan päällä. Ei valtamedia AINA ole metsässä. Mitä Kosovon tulevaisuuteen tulee, oma ideani olisi ollut jonkinlainen Serbia-Kosovo liittovaltio...
Olen seurannut aikanaan tiiviisti Ahtisaaren työtä Namibian itsenäisyyden saavuttamiseksi. Ei häntä kannata kaikesta mollata, on hänellä kiistattomiakin saavutuksia myöhemmiltäkin ajoilta, kuten Acehin prosessi . Ja sitäpaitsi, tuskin hän 70 v. täyttäneenä enää havittelee virkoja sen enmpää YK:sta kuin muualtakaan.
Erkki Hatakka