Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): EU:n uudistussopimus

Jälleen: mitä tekemistä tuolla IVY-höpinällä on tämän kanssa? Yritys rakennella uusia kylmän sodan asetelmia mielikuviin niin, että NATO kiinnostaisi?
Ai, että minun kannanottoni ovat höpinöitä? Etkö ole huomannut Venäjän massiivista varustautumista? Ja sen painostusta ent.Neuvostoliiton jäsenmaitten suhteen? Kaspian meren maita yritetään vetää mukaan läheiseen yhteistyöhön IVY:n puitteissa. Vastahan ne kokoustivat.
Eikö muka Esko Seppänen ole väittänyt EU:sta kehittyvän tätä menoa liittovaltion? Jatkuvaa ilmoituskampanjaahan hän käy esim.Hesarin palstoilla. Ja näköjään Seppäsen linjalle löytyy kannattajia tämänkin päivän Suomessa. Liekkö kaikki suomalaisten valitsemat edustajat euroedustajat turhakkeita?

Mikäs muu kuin sotilaallinen liittouma, sotilasliitto pystyy antamaan turvatakuut jäsenilleen? Ketäs vastaan, muuten, niitä turvatakuita tässä nyt tarvitaan?
Euroopan historiaa harrastavat tietävät täällä soditun jatkuvasti viime vuosisadalla. Nyt EU on sitomassa ennen sotia keskenään käyneet kansat rauhanomaiseen yhteistyöhön sotimisen sijasta. Ehkä tämä on Eurooppa-idealismia mutta olkoon. Optimismi kantaa elämässä paremmin kuin loputon pessimismi. Mutta siitä huolimatta yhteisen turvallisuuden vahvistumisen näkökulma lienee ratkaissut EU-kansanäänestyksen Suomessa. Näin ent.rintamamies,presidentti Koivistokin aikanaan arveli.
Todellisia turvatakuita pystyy toki antamaan vain sotilasliitto vrt.NATO. Ja sitähän ei EU toki ole,vaikka itse niin väitätkin. Katsotaan jatkossa, tarvitaanko meillekin NATOn turvatakuita.
Turvatakuita tarvitaan sellaisia tahoja vastaan, jotka uhkaavat aseilla tai muuten naapureitaan nyt - tai tulevaisuudessa.
Erkki Hatakka