Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Kansalaiskanava

Veli-Matti Hurskainen writes:
Nyt kun YLE on lakkauttamassa yhden digi-tv -kanavansa (extra, joka – fucking - joutaakin mennä) olisi hyvä sauma vaatia ko. taajuutta suoran kansalaisvaikuttamisen käyttöön. Digi-tv -taajuuksistahan on kova pula kun kaupalliset tahot ne kaikki (paitsi YLEn nippu) ostivat. YLEn tulisi julkista rahoitustansa vastaan tarjota käyttöön tekniikka, jota sillä on peräti myös maakunnissa. Kansalaisjärjestöt tuottaisivat sisällön. Tämä olisi sitä julkista palvelua, jota YLEltä edellytetään.
Kansalaisjärjestöjen tuottama TV-kanava voisikin olla mielenkiintoinen, mutta eikö se tule liian kalliiksi. Arvelen, että laadukasta ohjelmaa ei ole helppo tuottaa ja ainakin tekniikka ja tukialvelut tulevat kalliiksi.

Jos Yle Extran taajuus jää käyttämättömäksi, Digita myy sen pian jollekin pornokavavalle tai vastaavalle "aikuisviihteelle".
Eilisen Kauppalehden mukaan Maikkari ja Nelonen kauhistelevat Digitan lukuja. Olli-Pekka Heinonen haikailee jo toista yritystä toimimaan Digitan monopolin rinnalle antennijakeluverkon puolelle.

Jukka