Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(5): Lopullisesti digiaikaan 1.3.

Erkki Hatakka writes:
TV-antennin oikea suuntaaminen on digiaikana erityisen tärkeää. Ennen vanhaan Ylen insinööripiiristä sai apua näissä asioissa, nyt se on kai Digita? Mökillä viime kesänä TV-antenni korjattiin samalla, kun vanhaan telkkariin hankittiin digiboksi. Paikallinen radioliike, heinolalainen, sen hoiti ja hyvin on toiminut. Eli Digitan neuvontapuhelimiin kannattanee soitella. Tällä viikolla ovat varmaan tavallista tarkemmin puhelimen ääressä.
Erkki Hatakka

Vanhaan, pahaan YLE-aikaan tuo palvelu oli maksutonta. Meilläkin käytiin mittaamassa paras antennin paikka ja suuntaus, paikka on hankala radiosignaaleille. Nyt hyvään Digita-aikaan palvelu on raskaasti maksullista. Se paikallinen yritys tulee varmasti halvemmaksi.

Meillä kävi hyvin, aikaisemmat, Anneli Timosen kuvaamat ongelmat poistuivat digitalisoinnin myötä. Signaalitaso on 80 prosentin luokkaa ja signaalin laatu 65-70%. Se riittää melko häiriöttömään kuvaan.

Kun on paljon puhuttu YLEn rahoituksesta on sivuun jäänyt ranskalaisten osuus. Digita tekee kovaa tulosta, jonka se saa aikaan korkeilla YLEltä ja muilta tv-yhtiöiltä perimillään maksuilla. Oliko tv-kuvan siirtotekniikan monopolin luovuttaminen ulkomaiselle yritykselle kovin järjellinen ratkaisu?

VmH