Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Kauhajoen herättämiä jälkimietteitä...

Kauhajoen kauhujen jälkeisessä julkisessa keskustelussa on perattu kaikki mahdolliset näkökohdat motiiveista. Pari sellaista näkökohtaa on loppuviikolla noussut esille, joista on keskustelu kovin vähän. Heavy metalli-musiikin outo suosio suomalaisten nuorten keskuudessa on mietityttänyt minua jo pitempään. Voisko näillä kauhukuvilla olla jotain tekemistä monien nuorten miesten synkän sielunmaiseman kanssa?
Eräs veteraani-journalisti oli puolestaan havainnut, että Jokelan ja Kauhajoen ampujien ihannemaailma muistuttaa Pentti Linkolan eko-fasistista filosofiaa, jossa ihmiset pitäisi hävittää häiritsemästä luontoa. Oletteko huomannut tälläistä?
Tämän päivän Iltalehti osoittaa puolestaan ministeri Holmlundin valahdelleen. Hän ja min. Anttila olivat viime syksynä laittaneet EU:lle vetoomuskirjeen alle 18 vuotiaitten metsästystä ym.harjoittavien aseenkantolupien puolesta. Holmlundin on nyt tämän kiistanyt, mutta Iltalehdellä on esittää todisteet. Onneksi EU ei uskonut naisministereitämme, vaan laittaa ikärajaksi 18 vuotta. Taitavat nämä metsästyksen harjoittajat olla erityisesti Kepun ja Kokoomuksen suosiossa?
Erkki Hatakka