Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Tervehdys aurinkorannikolta!

Tässä taas tarjolla yksi Espanjan uutinen ja paljon lisää näitä löydät osoitteestamme www.espanja-info.net ja sieltä voit halutessasi tilata myös ilmaisen viikoittaisen uutiskirjeemme! Tarvitsemme vain nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin pidämme Sinut ajan tasalla Espanjan tapahtumista!
 
Viimeisten Sosiaali-instituutti CIS:n tekemien mielipidemittausten mukaan kansan luottamus sekä hallituksen, että opposition toimintaan on hyvin alhainen.

Talouden syvästä kriisistä huolimatta oppositio puolue Partido Popular ei kykene ohittamaan hallituspuolue PSOE:tä kannatuskyselyissä.  Sosialistipuolueen kannatus on tällä hetkellä 40.8 prosenttia äänestäjistä ja Partido Popularin  40,0 %. 

Osasyy siihen, ettei oppositio ole saanut kannatustaan kasvamaan on kansan äärimmäisen heikko luottamus Partido Popularin puheenjohtajan Mariano Rajoyn toimintaan.  Lähes 80% vastanneista ilmoitti, että heillä on vähäinen tai olematon luottamus puheenjohtajan toimintaan. Kyseessä on heikoin arvosana jonka oppositiopuolueen johtaja on koskaan saanut.   Pääministeri ei saa juuri sen parempia arvosanoja.  64,5 % vastanneista ilmoitti luottamuksen Zapateron toimintaan olevan vähäistä tai olematonta.
 
T: Kirsi Viitanen