Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Kestääkö ydinvoimalat terrori-iskut?

Esa Heinonen writes:
Eilisen jälkeen on pakko kysyä. Mitä tapahtusi jos yksi Boeing rysähtäisi päin Loviisan ydinvoimaloita ja hetken päästä toinen päin Olkiluodon voimaloita?
Suurin osa suomesta jäisi varmaan sähköttä, ja radioaktiivista ainettakin leviäisi varmaan ympäri maailmaa, koska tuollainen kone painaa jo useita tonneja, joten massaa ja vauhtia riittää. Jos oletetaan, että koneessa on 300 ihmistä, vain ihmisten ja heidän kamojen tulisi painaa noin 30 tonnia. Kone painaa myös itsessään jotain, joten tuhoisa iskuvoima siinä on, riippumatta siitä mikä on kohteena.

Olisi mukava tietää ennen kuin aletaan rakentaa lisää maalitauluja terroristeille.
Onneksi suomella ei liene sellaisia vihollisia, mutta miten ylipäätäänsä voi estää tuollaisia tapahtumia, jos terroristeilla on kone, he voivat lennättää mitä vain ilmaan. Suomi ei kyllä ole hyvä kode tuollaiselle, koska otsikkoja uutisiin ulkomailla tulisi liian vähän. Paljon enemmän huomiota terroristit saavat räjäyttämällä vaikka USA:n voimaloita tai Saksan tai Ranskan tai Ison Brtitanian voimaloiden räjäyttämisellä, silloin vasta tulee uutisia maailmanlaajuisesti. Suomi on kyllä onneksi liian pieni ollakseen kiinnostava kohde.

Jocke