Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Tuulivoimala Espooseen

Sakari Behm writes:
Tuulivoimala Espooseen

Minun mielestäni on Espoon aika astua uuteen aikakauteen energia asiassa. Espoo kun on tunnettu teknologia kaupunki, olisi varteen otettava vaihtoehto jos tänne rakennettaisiin tuulivoimala. Taatusti ainakin tietotaitoa löytyy ja uskon että kaupunki ei tulisi sitä tulevaisuutta silmälläpitäen koskaan katumaan Se olisi siltäkin osin perusteltua koska eteläiseen Espooseen kaavoitellaan Westendin laitamille asunto-aluetta. Koska tiedetään että niillä merenranta alueilla tuulee melkein jatkuvasti, se olisikin parasta paikkaa sijoittaa kyseinen tuulivoimala.

Tuohan on varsin reipas ajatus. Onkohan Espoon Sähkö Oyllä tai millään muullakaan yrityksellä mitään vakavamielisiä suunnitelmia tuulivoimalasta Espoon rannikolla? Jos sellaista ryhdyttäisiin puuhaamaan, millaisia maankäytöllisiä tai muita päätöksiä ja lupia tarvittaisiin?

Tarpeeksi tuulista olisi varmaankin jossain parin kolmen kilometrin päässä rannasta, joten ihan Westendin kultahammasrannalle tuulivoimala ei tulisi vinkumaan. Taloudellisuuden vuoksi torneja tulisi olla 6-10 kappaleen ryhmä siellä merellä. Ja epäselvää olisi sittenkin, tulisiko rakennelmasta taloudellisesti kannattava. Ja haluavatko espoolaiset pyöriviä teknisiä härveleitä keskelle rauhallista saaristoluontoo?

Jukka Kivi