Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Ydinvoima eduskunnassa ja kansaned

Marko Puistovirta writes:
Asiastahan ei ole tehty ryhmäpäätöksiä, vaan jokainen kansanedustaja äänestää omantuntonsa mukaan.
On jokseenkin käsittämätöntä, tämä "jokaisen kansanedustajan omatunnon" sotkeminen mukaan niinkin arkipäiväiseen ja olennaisesti yhteiskuntarakenteeseen kuuluvaan asiaan kuin riittävä, laaja-alainen ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittava energiahuolto on. Koko omatuntojuttu ruokkii ajatusta, että kauaskantoisia taloudellis-teknisiä suunnitelmia pitäisi laatia jonkin epämääräisen ja häilyvän mutta sinänsä muodikkaan käsitteen eli "tunneälyn" perusteella. Eikö olisi ihan sama sitten määritellä paitsi energiantarpeeseen liittyvät ratkaisut, myös muut infrastruktuurin kehitykseen liittyvät asiat horoskooppimerkkien, kuun vaiheiden ja taivaankappaleiden keskinäisen sijainnin pohjalta?

Kotoisessa parlamenttilaitoksessamme toimii mm. entisiä Stasin ja KGB:n ilmiantajia joiden "omatunto" ei ole estänyt jatkamasta toimintaa näkyvillä paikoilla ilman minkään maailman katumusta. Tämä "omatunto" ei myöskään estänyt taannoin rytkäisemästä edustajille moninkertaista palkankorotusta, kun vähintään yhtä hyvä vaihtoehto mm. kansanedustajalaitoksen julkikuvan kannalta olisi ollut porrastettu vuosittainen ansionkohotus kuten muilla.

Kansanedustajan "omatunto" on käsitteenä ja yhteiskunnallisen kehityksen ohjaajana yhtä vaarallinen kuin ns. kansan oikeustaju.

Kumpi tahansa päätös sitten tuleekin, toivon että se syntyy faktojen pohjalta. Ja annetaan sen kansanedustajan "omatunnon" olla rauhassa; se on vitivalkoisen puhdas, sillä sitä ei ole juuri ennenkään käytetty.

+Mikko-