Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(8): Tarvitaanko 6.ydinvoimala?

Kuulin keväällä, että EU:n piirissä Leena Luhtanen on varsin kova nimi: ei vaan ministeriyden takia, vaan siksi että hän eduskunnassa toimi ratkaisevan tärkeän talousvaliokunnan puheenjohtajana viime ydinvoimapäätöksen yhteydessä. Monissa Euroopan maissa Suomea ihaillaan kaukonäköisestä päätöksestä rakentaa lisää ydinvoimaa oloihin, joissa Kioton sopimuksen edellyttämät päästöpäätökset ovat täysillä voimassa. Täällähän eivät Vihreät ole pystyneet estämään ydinvoiman käyttöä esim.Saksan ja Ruotsin tapaan. Kioton sopimus tulee lisäämään teollisuuden kustannuksia sekä mahdollisesti nostamaan sähkön hintaa käytettäessä energian tuottamiseen esim.kivihiiltä ja turvetta. Ydinvoima on sekä puhtaampaa että taloudellisempaa.
Sitäpaitsi on moraalisesti arveluttavaa ostaa ydinvoimalla tuotettua sähköä Sosnaviborista, jos täällä ollaan kielteisiä ydinvoiman käyttämiseen nähden. Luotan myös enemmän suomalaiseen insinööritaitoon kuin venäläiseen.
Talvemme aina pitkä ja pimeä, joskus myös kylmä, energia on siksi täällä elämänedellytys, edullinen energia myös tärkeä kilpailuvaltti. Haluamme kai pitää täällä vielä olevat tuotantolaitoksemme.
Että lisää ydinvoiman käyttöä vaan suunnittelemaan.
Erkki Hatakka