Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

KOTIMAINEN BIOPOLTTOAINE

KOTIMAINEN BIOPOLTTOAINE KUNNIAAN

                Tarvitaan parempia ja laajempia toimia kuin nykyisen hallituksen ”risupaketti”. Kivihiiltä kannattaa kuskata Australiasta asti laivalla Suomeen  ja meillä siirtää 2500 henkilöä yhteiskunnan elätettäväksi, kiitos EU. Kyllä suomalainen tietää turpeen olevan uusiutuva luonnonvara, suo kasvaa vuodessa 5 cm ja yrittää vallata koko ajan lisää alueita, tämän tietää jokainen suomalainen metsänomistaja, vaan ei EU. Olisi aika harkita omaa kansallista ohjeistusta eikä tulkita EU:n direktiivejä (= suositus) liian tarkkaan. Kioton ilmastosopimukseenkin voisi laatia turpeesta lisäpöytäkirjan ja jos ei muu auta niin erota koko päästökauppa pelleilystä. En tarkoita tällä sitä ettemme tavoittelisi puhtaampaa luontoa jälkipolvillemme ja taistelisi ilmaston muutosta vastaan omalta osaltamme.
                Otetaan ensin polttopuu kauppa tarkasteluun ja sen jopa kolminkertainen verotus. Polttopuita myyvät arvonlisäverottomat ja arvonlisäverolliset yksityiset sekä yritykset. Arvonlisäveroton maksaa veron työstään (20-40%) ja puista (28%) mikäli verovapaa hankintatyö ylittyy. Arvonlisä verollinen maksaa edellisten lisäksi arvonlisäveroa 22 %. Yritys maksaa vielä tämän päälle yrityksen veron 26%, ei ihme ettei kotimainen energia ole kilpailukykyistä fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.
                Jos otamme tosissaan maaseudun ja yrittäjien tuskan sekä kuluttajien edun puhtaamman kilpailukyvyn sekä maaseudun elinvoimaisuuden, olisin valmis ehdottamaan 17% arvonlisäveroa kaikille kotimaiselle biopolttoaineille ja poistamaan muut verot, kaikista biopolttoaineen myyjistä tulisi siis arvonlisäverollisia ja näin kaikki olisivat samalla lähtöviivalla, ei muita veroja omasta työstä. Yritys joutuisi tosin maksamaan edelleen työnantajamaksunsa ja työntekijät veronsa. Tämä lisäisi maaseudun työpaikkoja ja säästäisi luontoa meille ja jälkipolville sekä toimisi tehokkaammin ohjaamassa kehitystä oikeaan suuntaan. 17% arvolisävero olisi siis seuraaville 100 % kotimaisille tuotteille;
        Tuulivoima, polttopuu, pelletti, hake, turve, aurinkovoima, biokaasu ja biopolttoaineet. Väitän verotulojen lisääntyvän työpaikkojen ja yhteisen hyvinvoinnin kautta, saavuttaisimme myös helposti Kioton sopimuksen rajat. Meillä on työkalut, vain yhteinen tahto puuttuu Suomi Oy:n energiapolitiikasta. Kotisivuni löytyvät http://personal.inet.fi/koti/vaskela päivitän niitä jatkuvasti aina 19.03.2007 asti, on arpajaisia ja muuta mukavaa.

Sano;   KYLLÄ
Perussuomalaisten Uudenmaan vaalipiirin
Kansanedustajaehdokas 2007
Jyrki Vaskela