Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Ydinvoimayhtiö Fennovoiman paikkaselvitykset etenevät

Veli-Matti Hurskainen kirjoittaa:
Jukka Kivi writes:
Ydinvoimayhtiö Fennovoiman paikkaselvitykset etenevät

Ydinvoimayhtiö Fennovoima on kesän kuluessa jatkanut eri laitospaikkavaihtoehtojen soveltuvuuden selvitystyötä ja jatkaa yhteistyötä seuraavien kuntien kanssa: Kemijärvi, Kristiinankaupunki, Pyhäjoki, Simo ja Vaala. Edelleen on mahdollista, että selvitykset johtavat yhteistyöhön myös muiden kuntien kanssa. Fennovoima valitsee syksyn aika na kahdesta neljään laitospaikkaa ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) käynnistämistä varten.

Näin tiedotti Fennovoima alkusyksyllä. Onko täällä tietoa, miten mahdollisissa ydinvoimakunnissa asiaan suhtaudutaan? Mitkä kunnat ovat kiinnostuneimpia saamaan Fennovoiman ydinvoimalan? Entä mitkä kunnat eivät ole kiinnostuneita? Tuleeko asiasta paikallinen kunnallisv aaliteema?

Jukka Kivi

Ainakin Enon kunnassa Pohjois-Karjalassa, Joensuun kyljessä, on tehty viisas päätös (kunnanvaltuusto) vastustaa sinne kaavailtua uraanikaivosta.

VmH
*************************
Vasta vähän aikaa Kristiinankaupungin katuja tallanneena tuntuisi yleinen mielipide olevan lievästi positiivinen. Tosin keskustelu on vasta alkamassa ja hankkeesta ei ole vielä mitään konkreettista käsitystä. Heidi Hautala kävi n. kuukausi sitten kertomassa omia näkemyksiään ja bussilastillinen paikkakuntalaisia kävi Olkiluodossa tutustumiskäynnillä.

Tosiasia on kuitenkin, että kaupunki kaipaa taloudelleen isoa piristysruisketta. Sitä toi muutama viikko sitten Pohjolan Voiman ilmoitus suunnitelmista paikallisen voimalaitoksen laajentamiseksi. Kenties molemmat voimalahankkeet ovat kuitenkin riippuvaisi a toisistaan :)

-Simo-