Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(7): Mitä mieltä EU:n energiapaketista?

Jukka Kivi writes:
Jukka Kivi writes:
Monenlaisia kannattamattomia uusiutuvan energian muotoja ollaan valmiit lisäämään, koska ne aiheuttavat toimeliaisuutta maaseudulle. Eikö olisi järkevää tuottaa energiaa kannattavasti ja käyttää näin säästyvät tukimiljoonat vaikka muuhun kannattavaan maaseudun tukemiseen.

Veli-Matti Hurskainen writes:
Lienee kuitenkin syytä huomata, että Suomen ja muiden EU:n ydinmaiden demokraattisesti tekemä päätös pitää sisällään uusiutuvien energianlähteiden käytön lisäyksen 20 prosentilla. ”Kannattava” ydinvoima ei käytä uusiutuvaa energiaa.


Eikö siis olisi järkevää rakentaa alun perin kestävää, pitkäaikaista energiantuotantoa hyvin lyhytaikaisen väliaikaisratkaisun sijaan. Uusiutuvista energianlähteistä saatava hyötykin jakaantuisi vähän tasaisemmin ja jäisi suuremmalta osin kotimaahan. Kenen etuja demarit oikein haluavat ajaa?
Teollisuuden kaatuminen sähkönhinnan muutaman prosentin nousuun on puhdasta retoriikkaa. Ilmaiset päästöoikeudet korvaavat tämän monin verroin. Ei edes SAK:ssa olla niin tyhmiä, etteikö tätä tiedettäisi. Siksi on kerrassaan omituista, että SAK suoraan ja poliittisen siipensä kautta puolustaa näin voimakkaasti kansainvälisen suurpääoman etuja.

En muuten huomannut hallituksen tiedotteessa EU:n energiapaketista oikeastaan mitään ydinvoimasta. Sillähän ei ole ilmastonmuutoksen kannalta haitallista vaikutusta. Ongelmana on kivihiili ja öljy, jotka pahentavat ilmastonmuutosta. Oliko ydinvoima noin merkittävästi esillä. Minusta tiedotteissa painopiste oli uusiutuvissa energiamuodoissa.

No, mitäs mahdoit tarkoittaa tuolla " Eikö olisi järkevää tuottaa energiaa kannattavasti " -lausunnolla?
Taisin, toisaalta minäkin painottaa tuossa viestissä uusiutuvien energianlähteiden käyttöä. Ainakin semmoinen oli vankka tarkoitus.

VmH